Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını söyleyen Yılmazkaya, Türkiye’de vatandaşlık verilen 30 bin Suriyelinin (Gaziantep’te 8 bin) sandık başına gidecek olmasıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

MİTİNGİMİZE YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Gaziantep mitingini değerlendiren Yılmazkaya, “Beklentimizin çok üstünde bir yoğunlukla karşılaştık miting alanımızda. İnsanlar mitinge gelir yalnızca dinler gider ve rengini belli etmez ama bizim mitingimiz öyle olmadı. Alandaki tüm katılımcılar mitinge yürekten katılım sağladılar.  Muharrem İnce de bu coşkuyu görünce daha da mutlu oldu. Bizim mitingimizdeki katılımcılar tamamen gönüllü katılımcıdır. Beş kuruş para harcamadık yoğunluk olsun diye. Daha da umutlandık bu yoğunlukla” diye konuştu.

SAHADA BÜYÜK BİR SESSİZLİK HAKİM

Sahada büyük bir sessizlik olduğunu söyleyerek CHP’nin bu sessizlik içinde büyük yer edindiğin aktaran Yılmazkaya “Sahada sessiz bir kesim var. Bunun sebebi de korku imparatorluğundan kaynaklı. Hükümetle tezat oluşturmamak ve kendilerine bir sıkıntı gelmesin diye hem halkı hem de sanayici sesini çıkartmıyor. Bu sessizlik 2002 yılında da vardı. Bu sessiz çoğunluk nasıl ki 2002 yılında ekonomik sebepler dolayısıyla AK Parti’yi getirdi ise o şekilde de götürecektir diye düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İKİNCİ TURA KALACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda gerçekleştirilemeyeceğini söyleyerek ikinci turda kazanacak olan kesimin Millet İttifakı olacağını vurgulayan Yılmazkaya, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı gibi gözüküyor. En yüksek anketlerde bile yüzde 46’yı gösteriyor. Bu oranlar ikinci turda çok daha büyük oy kaybedileceğinin göstergesidir. Parlamentoda çoğunluk bize geçerse halk ikinci turda büyük bir yoğunluk olarak Muharrem Bey’e yönelecek diye düşünüyorum” dedi.

GAZİANTEP’TE 8 BİN SURİYELİ VATANDAŞ OY KULLANACAK

Türk vatandaşlığına geçirilen Suriyeliler hakkında değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “30 bin Suriyeli vatandaşın Türk vatandaşı olduğunu ve kimlik verilerek oy kullandırılacağını öğrendik. Belirli kriterleri sağlayan Suriyeliler Türk vatandaşı oldu. 30 bin vatandaşlık verilen Suriyelinin yaklaşık olarak 8 bin tanesi de Gaziantep’ten oy kullanacak. Suriyeli vatandaşların oy kullanırken ülkelerini bu hale getirenlerin kim olduğunu iyi düşünmeliler. CHP olarak bu kesimden çok da ışık göremedik ancak Suriyeli bilinçli kesimin de oyunu alamayacaklarını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

(AHMET ATMACA)