Gaziantep’in farklılıkların ve kardeşliğin şehri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep farklılıkları ve kardeşliği çok iyi bilir hele ki yönetimine kadın eli değmiş bir Gaziantep bunu çok iyi bilir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunurken Konukoğlu Ailesi’nin yapılacak olan Millet Bahçesi’nde finansörlüğünü üstleneceği Cuma Cami’nin de dünyada öne çıkacak bir eser olacağına dikkat çekti.

“GAZİANTEP KADIN ELİ DEĞMİŞ BİR ŞEHİR”

Gaziantep’in farklılıkların ve kardeşliğin şehri olduğunu söyleyerek bunu başarmasında yönetimine kadın eli değmesinin etkili olduğunu vurgulayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e başarılar dileyen Erdoğan, “Birileri çıkmış üretim durdu, işsiz var diyor. Gaziantep işçi arıyor. Gelip Gaziantep’e baksınlar. Sadece yeni organize sanayi bölgesi başkanımızın döneminde 15 Temmuz’dan sonra 4 buçuk katrilyonluk 150 fabrika hizmete girdi. Gaziantep diğer şehirlerimizden sürekli göç alan bir şehir. Gaziantep farklılıkları ve kardeşliği çok iyi bilir hele ki yönetimine kadın eli değmiş bir Gaziantep bunu çok iyi bilir. Suriyeli kardeşlerimiz canlarını kurtarmak için ülkemize geldiğinde sahip çıkan ilk illerdin biri Gaziantep oldu” açıklamalarına yer verdi.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ GÜVENLE EVLERİNE DÖNECEK

Suriye’de yapılan operasyonları değerlendirerek Suriyeli mültecilerin olası barış ortamında ülkelerine gönderileceğine dikkat çeken Erdoğan, “Önce Cerablus’tan başladık, Erbab’a kadar geldik, sonra Afrin’e geldik şimdi Münbiç’i temizliyoruz. İdlib’te 12 gözlem noktası kurduk ve adım adım izliyoruz. Suriye’yi mülteci kardeşlerimizin güvenle evlerine dönebilecekleri bir yer haline getiriyoruz. Şu ana kadar ülkelerine dönen Suriyeli sayısı 200 bini buldu. Şu anda 4 bin 750 teröristi etkisiz hale getirdik Afrin’de. Cerablus’ta 3 bine yakın DEAŞLI’yı etkisiz hale getirdik. Şimdi Kandildeyiz. Tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamını evlerine dönmeyi hedefliyoruz. Ama bunun için önce 24 Haziran’ı sağ salim geçirmemiz gerekiyor. Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin güçlü olmasına bağlıdır. Aksi halde Suriye’yi yok edecekler ve Suriye’ye kurulacak sınır hattındaki teröristler Türkiye’yi de rahatsız edecek. Yeter ki 24 Haziran’da kendi içimizde bir kazaya meydan vermeyelim. Bu güne kadar girdiğimiz hiçbir seçimde bizi yalnız bırakmadınız. Siz bize 24 Haziran’da gerekli desteği verin biz de başladığımız işi bitirelim” ifadelerinde bulundu.

VAKİT GAZİANTEP VAKİT TÜRKİYE VAKTİ

Gerçekleştirilen tüm seçimlerde Türkiye’nin en önemli oylarını Gaziantep’ten aldığını söyleyerek Gaziantep’e olan güvenin dile getiren Erdoğan, “Bir kez daha çok güçlü bir şekilde bu kardeşinizin yanında olmaya hazır mısınız? Cumhur ittifakını desteklemeye, güçlü hükümete, güçlü Türkiye’ye hazır mıyız? Vakit Gaziantep vakit Türkiye vakti diyoruz. Benim bildiğim ve her mücadelemde sırtımı dayadığım Gaziantep budur. Gaziantep’e 16 yılda 30 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 10 bin 500 derslik ürettik. İhtiyaç sahibi Gaziantepli öğrencilerimize 240 trilyon eğitim bursu verdik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olan Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kazandırdık” şeklinde konuştu.

KONUKOĞLU AİLESİ ÇOK FARKLI BİR PROJEYE İMZA ATACAK

Gaziantep’in kent meydanına yapılacak olan Millet Bahçesi ve içerisine oluşturulacak olan Cuma Cami için SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na seslenerek çalışmaların biran önce başlatılması için talimat veren Erdoğan, “Eski stadyumun yerini de millet bahçesi yapıyoruz. Bunun yanında güzel de bir cami yapıyoruz. Camimizin finansörünü bulduk. Abdulkadir Bey biran önce başlamamız gerekiyor. Millet bahçemizin güzel bir köşesine camimizi kondurmamız gerekiyor. Bir Selahattin Cami, bir Cuma cami Gaziantep’te maalesef yok.  Proje nefis bir proje Gaziantep’e yakışır bir proje. Konukoğlu Ailesi çok farklı bir projeyi dünyada öne geçecek bir projeyi ben kendilerinden rica ettim onlar da kabul etti. Millet Bahçesi Gaziantep’e de yakışır Türkiye’ye de yakışır” diye konuştu.

HASSA DÖRTYOL PROJESİ İLE MESAFELERİ KISALTIYORUZ

Gaziantep’e kazandırılan yollar ve özellikle de Hassa Dörtyol Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Oğuzeli Karkamış yolu Osmaniye Nurdağı yolu, Gaziantep, Bilecik, Diyarbakır ve Nurdağı Musabeyli Kilis yolu ayrımı ise bir sonraki yıl tamamlanıyor. Bu bölgede düz alana yol yapmak bizi kesmiyor. Gözümüzü Amanos’a diktik. 19 kilometre uzunluğundaki 4 adet tünelin, bir adet viyadüğün, 4 adet köprünün olduğu dev bir proje hazırlıyoruz. Gaziantep ile İskenderun Limanı arasındaki mesafeyi 85 kilometre kısaltıyoruz. Maliyeti 1,7 katrilyon olan Hassa Dörtyol Projesi ile bölgemizde yeni bir ticaret ve sanayi aksı oluşturmayı hedefliyoruz. Polateli’ne de dev bir sanayi alanı kuruyoruz. Projeyi bu yılın yatırım kapsamına aldık. Hızlı tren çalışmalarımızın çalışmaları da hızla devam ediyor. Gaziray’ı da önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Ayrıca Gaziantep’e bir de metro hattı kazandırıyoruz. Gaziantep’e 283 milyonluk havaalanı yatırımı yapıyoruz. İnşaatı iki yıl içinde bitecek” açıklamalarında bulundu.

GAZİANTEP TURİZM KENTİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Gaziantep’te yapılan yatırımları değerlendiren Erdoğan, “Gaziantepli çiftçilerimize yaklaşık 1 buçuk katrilyonluk destek sunduk. Bu güne kadar toplam 149 bin vatandaşımızı İŞKUR kanalı ile iş sahibi yaptık. 2 katrilyonluk teşviklerle Gaziantepli işverenlerimize destek sağladık. Gaziantep’te ihracat yapan sanayi alanlarımızın üretimi son 16 yılda 7 kat attı. Şehrimize 2 teknokent, 7 araştırma geliştirme ve 3 tasarım merkezi kazandırdık. Yapay zeka ve uzay bilimi üzerine bir bilim merkezi yapacağız. Gaziantep turizmde de marka şehir olma yolunda ilerliyor. şehrimize gelen turist sayısı 1 milyonu buldu. Panorama müzesi gibi projelerle şehrimizin turizm gücünü arttırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

24 HAZİRAN’DA TÜRKİYE’NİN KADERİNİ BELİRLEYECEĞİZ

24 Haziran’da yapılan olan genel seçimlerin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğin söyleyen Erdoğan, “24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığında şahsıma ,milletvekilliğinde AK Parti’ye oy istiyorum. 24 Haziran’a kadar gece gündüz çalışıyoruz. Pazar günü sandıkları patlatıyoruz. 24 Haziran’da sadece 1 Cumhurbaşkanı ve 600 milletvekili seçmekle kalmayacağız. Pazar günü ülkemizin gelecek asırdaki istikametini belirleyeceğiz. “diye konuştu.(AHMET ATMACA)