Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos tarihinde ilan ettiği 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi için bir müjdeli haber daha vererek Fatih Sondaj Gemisi’nin Tuna-1 bölgesinde 85 milyar metreküp yeni bir doğalgaz rezervine daha ulaştığını müjdeledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Karadeniz'deki ve Akdeniz'deki yeni sondajlardan alacağımız müjdelerle bu kaynağı daha da genişleteceğiz.  Bu keşfin en az miktarı ve değeri kadar önemli kabul ettiğim bir husus da milletimize büyük bir moral vermiş olmasıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enerji müjdesi Gaziantep’te siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında da büyük bir coşkuyla karşılandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ MÜJDE: DOĞALGAZ REZERVİ 405 MİLYAR METREKÜPE YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan çalışmalar sonunda deniz tabanının altındaki kuyunun ilk iki katmanında 320 milyar metreküplük doğal gaz bulunduğu müjdesini 21 Ağustos'ta ilan ettiklerini aktararak, şunları kaydetti: 'Bu tarihten sonra da sondaj faaliyetlerine devam eden gemimiz, 4 bin 445 metre derinliğe kadar ulaştı. Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu. Bu kuyudaki çalışma önceden planlandığı şekilde 4 bin 775 metre derinliğe ulaşılmasıyla sona erdi. Fatih sondaj gemimiz Filyos Limanı'ndaki bakım, ikmal ve teknik hazırlık safhalarının ardından inşallah önümüzdeki aydan itibaren sondaj faaliyetlerine yine Sakarya sahasındaki Türkali-1 kuyusunda devam edecek. Türkali-1 kuyusundan da çok kısa sürede sevindirici haberler almayı bekliyoruz. Tuna-1 kuyusunda keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğal gazı burada kurulacak platform vasıtasıyla topraklarımıza ulaştıracak ve ülkemizin tamamına hizmet veren sisteme entegre edeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır. Böylece Türkiye tarihindeki en büyük hidrokarbon kaynağına kavuşmuş olacaktır. İnşallah Karadeniz'deki ve Akdeniz'deki yeni sondajlardan alacağımız müjdelerle bu kaynağı daha da genişleteceğiz.'

PETROL VE DOĞALGAZI MİLLETİMİZE DAHA HESAPLI BİR ŞEKİLDE SUNACAĞIZ

Petrol ve doğalgazda dışarıya ödenen rakamın azaldıkça bu hizmetin millete daha hesaplı bir şekilde sunulabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalkınma ve büyüme çabamızın en büyük kalemini oluşturan petrol ve doğalgazda dışarı ödediğimiz rakam azaldıkça bu hizmetlerimizi milletimize daha hesaplı şekilde sunabileceğiz. Bu keşfin en az miktarı ve değeri kadar önemli kabul ettiğim bir husus da milletimize büyük bir moral vermiş olmasıdır. Yıllarca gıpta ile baktığımız bu zenginliklere artık ülkemizin de sahip olabileceğini görmemiz, inşallah diğer alanlardaki mücadelelerimizin başarıya ulaşacağının da işareti” ifadelerinde bulundu.

BAKAN GÜL: ŞU HEYBETLİ, BEREKETLİ KARADENİZ RIZIK KAPISIDIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fatih Sondaj gemisinin 85 milyar metreküp daha doğalgaz rezervine ulaşması ile 405 milyar metreküpe çıkarılan rezerv için şu ifadelere yer verdi, “Şu heybetli, bereketli Karadeniz rızık kapısıdır 'Ya Nasip' diyene. Ülkemizin, milletimizin nasibi hayırlı olsun.”

KOÇER: ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Fatih Sondaj gemisinin 85 milyar metreküp daha doğalgaz rezervine ulaşması ile 405 milyar metreküpe çıkarılan rezerv için şu ifadelere yer verdi, “Fatih Sondaj gemimizin bulunduğu Sakarya Sahası Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarımız 405 milyar metreküpe ulaştı. Ülkemize hayırlı olsun.”

BAKBAK: HEM TEKNOLOJİDE HEM ENERJİDE TÜRKİYE ŞAHLANIYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Fatih Sondaj gemisinin 85 milyar metreküp daha doğalgaz rezervine ulaşması ile 405 milyar metreküpe çıkarılan rezerv için şu ifadelere yer verdi, “Hem teknolojide hem enerjide Türkiye şahlanıyor, milletimizin yüzü gülüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: Şimdi yeni bir adım daha atarak uzaktan kumandalı ileri teknoloji ürünü denizaltı robotumuzu, yerli ve milli imkanlarla petrol sektörümüze kazandırdık.

KİRAZOĞLU: GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ      

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Fatih Sondaj gemisinin 85 milyar metreküp daha doğalgaz rezervine ulaşması ile 405 milyar metreküpe çıkarılan rezerv için şu ifadelere yer verdi, “85 milyar metreküp daha gaz bulundu. Karadeniz’de bulunan doğalgaz 405 milyar metreküpe ulaştı. Gelecek nesiller için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.”

KONUKOĞLU: DOĞALGAZ REZERVİMİZ ÜLKEMİZ ADINA HEPİMİZİ GURURLANDIRDI

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enerji müjdesi ile ilgili sosyal medya hesaplarından şu ifadelere yer verdi, “Karadeniz’den gelen doğalgaz rezerv keşfi müjdesi ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kalkınmanın temel unsuru enerjide tam bağımsız Türkiye için kararlı bir şekilde mücadele verip bu gururu yaşatan herkese teşekkür ederim.”

ŞAHİN: EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDEMİZ ENERJİ VE YER ALTI KAYNAKLARIMIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’deki enerji müjdesiyle ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sosyal medya hesaplarından şu ifadelere yer verdi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize adım adım yürürken en önemli gündem maddemiz enerji ve yer altı kaynakları. Milli Enerjide Yeni Müjde’yi sabırsızlıkla ve merakla bekleyenler arasında ben de varım” açıklamalarında bulundu.

TAHMAZOĞLU: TUNA-1 BÖLGEMİZDEKİ TOPLAM REZERVİMİZ 405 MİLYAR METREKÜP

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni rezerv müjdesiyle ilgili Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise şu ifadelerde bulundu, “Keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya gaz sahasının Tuna-1 bölgesindeki toplam doğalgaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu'

FADILOĞLU: DOĞALGAZ REZERVİMİZE 85 MİLYAR METREKÜP DAHA İLAVE EDİLDİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da sosyal medya hesapları üzerinden enerji müjdesi için şu paylaşımda bulundu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi.” (AHMET ATMACA)