Bireysel danışmanlık, aile ve çocuk danışmanlığı, ilişki terapisi, hipnoterepi, bilişsel davranışçı terapi ve oyun terapisi ile danışanlarının tüm sorunlarına çözüm yolu sunan Psikolog Münire Polat klasik danışan psikolog anlayışını kırarak birçok farklı teknik ve bilimsel yöntemlerle danışanlarına profesyonel hizmet sunuyor. Danışmanlık merkezinde A’dan Z’ye verilen hizmetleri Psikolog Münire Polat gazetemize değerlendirdi.

DANIŞANLARIMIZA HER ALANDA HİZMET VERİYORUZ

Danışmanlık merkezinde vermiş olduğu hizmetlerden bahseden Psikolog Münire Polat, “Danışmanlık merkezimizde bireysel olarak terapiler veriyoruz. Stres bozuklukları, kaygı bozuklukları, panik atak, öfke kontrol eksikliğinde, sosyal fobi gibi benzeri sorunlarda destek veriyoruz. Aynı zamanda aile, çift, evlilik terapileri de yapıyoruz. Bunun yanında çocuklarda ki problemler için oyun terapileri de düzenliyoruz. Yine bunun yanında grup psiko söyleşi oturumlarımız da oluyor” açıklamalarına yer verdi.

YAŞAM KOÇLUĞU REVAÇTA

Toplumun psikologlardan danışanlık hizmeti alma hususunda önemli bir yol kat edildiğini söyleyerek yaşam koçluğu üzerine de açıklamalarda bulunan Polat, “Bu mesleğe on yıl önce başladığımda şu cümleleri sıkça duyuyordum. Ben deli miyim de psikoloğa gideyim diye. Şu anda baktığımızda danışan kitlesi çok aydın bir kesim. Bugün baktığımızda bir profesör bile gelip danışmanlık hizmeti alabiliyor. Dışardan danışanın bizimle birlikte hayata bakmasını sağlıyoruz aslında. Onlara farkındalık kazandırmak istiyoruz. Danışanın ihtiyaçlarına göre hizmet veriliyor. Şu aralar yaşam koçluğu çok gündemde” dedi.

PROFESYONEL BİR DESTEK ALINMASI ŞART!

Aile ve çift terapisi ile kötü giden gidişatın iyiye dönüştürülebildiğini söyleyen Polat, “Özellikle son zamanlarda kadına yönelik algıda bir değişme yaşandı. Kadının kendine yönelik algısı da değişti. Özellikle bu durum evliliklere neden ben bunu yaşıyorum ki değiştiremiyorsam bozayım mantığı getirdi. Bana kalırsa ben bir aile ve çift terapisti olarak her evliliğin devam etmesi yönünde çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Süreçte profesyonel bir destek alınması bambaşka bir sonuçlar yaratacaktır” ifadelerinde bulundu.

MUTLULUĞUN PÜF NOKTASI MUTSUZLUĞA ALIŞABİLMEKTEN GEÇER

Mutluluğa ulaşmanın püf noktasını gazetemize değerlendiren Polat, “Bana kalırsa bireysel ve çiftlerde mutluluğun püf noktası mutsuzluğa alışabilmektir. Çünkü sosyal medyada pompalanan bir süreç var. Herkesin paylaştığı resimlerden tutun da paylaşımlarına kadar her şey mutluluk üzerine. Danışanlarımızda mutsuz olduklarında kaygılı olduklarında mümkün olduğu kadarıyla onu kabul etmelerini istiyoruz” açıklamalarına yer verdi.

PSİKO SÖYLEŞİ GRUPLARI REVAÇTA

Diğer danışmanlık merkezlerinden farklı olarak psiko söyleşi grupları oluşturarak danışanlarında farkındalık yaratmaya çalıştığını belirten Polat, “Psiko söyleşi gruplarımızda genelde aynı entelektüel becerilere sahip insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Beş altı kişilik gruplar halinde ayda bir ya da iki kere bir ve iki saatlik olmak üzere oturumlar gerçekleştiriyoruz. Bu oturumlarda özgüvenler üzerine konuşuyoruz. Danışanlarımız bu oturumlara katıldıktan sonra iyi ki gelmişiz biz aslında bu yönüyle hiç düşünmemiştim diyebiliyor” diye konuştu.

İNSANIN HER AN KENDİNİ GELİŞTİRMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM

Danışanlarına çok daha iyi hizmetler vermek için mesleki eğitimlerini sürekli olarak devam ettirdiğine değinen Polat, “Mesleki kimliğimde kendimi işime adamış durumdayım. Danışanlara daha fazla ne verebilirim diye sürekli bir arayış içindeyim. 11 yıllık mesleki eğitimlerim dışında halen dışardan eğitimler alıyorum. Dünyaca ünlü psikologlardan süper vizyonlar alıyorum. Ömür boyu eğitimin ve öğretimin devam edeceğine inanıyorum. Mesleğimle ilgili güncel gelişmeleri sürekli takip ediyorum. Alandaki kişiler özellikle psikolog olanlar sadece diploma sahibi oldukları için yapıyorlar. Sadece diploma sahibi olmak yeterli değil. Dışardan ekstra eğitimler almak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

SINAV ÖNCESİ VE SONRASI KAYGI İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Sınav öncesi ve sonrasında yaşanan kaygıya yönelik de danışanlarına hizmet verdiğini söyleyen Polat, “Bunun yanında vermiş olduğumuz bir diğer danışan hizmetimiz ise sınav kaygısı üzerine. Sınav kaygısına yönelik beden terapisi, nefes terapisi gibi çalışmalarım da var. Bilişsel davranışçı terapi dışında bu tür terapiler de veriyorum. Sına kaygısı ile mücadele etmekte yoğun olarak öğrenciler geldi. Şu anda da sınav sonucuna göre gelip destek almak isteyen danışanlarımız var” dedi.

AHMET ATMACA