Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gaziantep Belediye Başkanları aday tanıtımında gündeme aldığı market ve manavlardaki fahiş fiyatlar konusuna Ticaret Bakanlığı’ndan ilk müdahale geldi. 81 ilin valiliğine gönderilen resmi yazı ile tüm market ve manav reyonları denetim altına alındı. Denetim için Gaziantep’te oluşturulan özel bir ekip fiyatları denetleyip gerekli yaptırımları uygulamak için sahaya çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUNUN ADI FIRSATÇILIK DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan market ve manavlardaki fahiş fiyatlar için tepkisini Gaziantep’te yaptığı konuşmalarda şu şekilde dile getirmişti, “Belediyeler fiyatları artıranları silkelemeli. Benim vatandaşıma yüksek fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunu yapacağız. Bunun adı ticaret değildir. Bunun adı fırsatçılıktır. Tefeciliktir. Hatta ve hatta ülkeye ihanettir. Bazıları serbest piyasa diyor. Geç bu işi… Pazara bakıyoruz ne alemde, markete bakıyoruz ne halde. Piyasayı manipüle etmenin serbest piyasada yeri yok”

GAZİANTEP’TE EKİPLER SAHAYA ÇIKTI

Türkiye’de tüm illerin valiliklerine gönderilen resmi yazı ile ticaret il müdürlüklerine fiyatlar konusunda denetimler yapılması bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle bu konuda belediye başkanlarımıza çok iş düşüyor” açıklamalarının ardından denetim komisyonları oluşturuldu. Gaziantep’te de Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından koordineli çalışacak olan özel bir ekip denetimler yapmak üzere sahaya çıktı.

FİYAT İSTİKRARI SAĞLANACAK

Bakanlığın illerin valiliklerine gönderdiği yazılı metinde her ilde oluşturulan denetim komisyonları fiyat istikrarını sağlayabilmek için 10 market, 10 manav ve 10 Pazarcı esnafından fiyat alarak denetimlere başlayacak. AHMET ATMACA