Gülüş estetiği tasarımları ve şeffaf plak tedavileri ile dikkat çeken Diş Hekimi Mahmut Yıldız, sağlıklı ağız ve diş sağlığının püf noktalarını gazetemize değerlendirdi.

ŞEFFAF PLAK İLE TEDAVİ UYGULUYORUZ

Kullanımı ve görümü itibariyle birçok insanın korkulu rüyası olan diş teline alternatif olarak şeffaf plak ile tedavi uyguladıklarını söyleyen Yıldız, “Diş hekimliğimizde tedavi olarak hiçbir sınırlama yoktur. Akla gelebilecek tüm tedavi yöntemlerini uyguluyoruz. Diş telini çoğu insan bilir ve hem kullanımı zor hem de görünüm itibari ile hastaları rahatsız etmektedir. Biz bunun için diş telinin yerine tamamen şeffaf plaklarla tedavilerimizi yapıyoruz. Şeffaf plak ile diş telinden çok daha kısa süre içinde tedaviyi tamamlayabiliyoruz. Şeffaf plak konusunu insanlar pek bilmiyor. Şeffaf plakın rahatlığını gören de sürekli öneriyor. Biz bu çalışmayı üç boyutlu olarak kişinin ağız ve diş yapısını bilgisayar ortamına aktararak yapıyoruz” ifadelerinde bulundu. 

HER İNSANIN GÜLÜŞ ESTETİĞİNİ YAPIYORUZ

Diş hekimi Mahmut Yıldız birçok insanın ihtiyaç duyduğu gülüş estetiği konusunda yapmış olduğu tedavi yöntemlerinden bahsederek şu açıklamalara yer verdi, “Gülüş estetiği dediğimiz gülüş tasarımı yapıyoruz. Her insanın yüz hatlarına göre diş şekilleri vardır. Biz bunu bilgisayar ortamında fotoğraflarını çekerek sistemde gülüş tasarımlarını gerçekleştiriyoruz. Yine bu çalışmamızı ya ful seramik ve zirkonyumdan yapıyoruz. Gülüş tasarımı aşamaları çok zor olan bir çalışma türüdür. Biz aldığımız fotoğraflarla kişinin dişini yüz şekline uyduruyoruz. Çalışmayı yapmadan öncede bilgisayar ortamında gülüş tasarımının yapılmış halini gösteriyoruz hastamız onay vermesi durumunda diş çalışmaları başlıyor”.

DİŞİNİZİ KAYBETMEDEN ONU KORUYUN

Koruyucu diş hekimliğinin özellikle çocuklar için ayrı bir önem arz ettiğini söyleyerek herkesi altı ayda bir diş hekimlerine kontrol olmaya davet eden Yıldız, “Koruyucu diş hekimliğini önemsiyoruz. Ancak bu konuda toplumda oturmuş bir kültür ne yazık ki yoktur. Diş çürüme aşamasına gelmeden önce dişin kurtarılması mümkün. Ancak insanlar dişin son evresinde hekime geldiği için dişin geri dönüşümü zorlaştığı gibi maliyetler de artıyor. Altı ayda bir herkesin diş hekimine görünerek diş kontrolünden geçmesi gerekiyor. Koruyucu diş hekimliğinde özellikle çocuklar için daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

TEDAVİDE EN ÖNEMLİ KRİTER ZAMANA KARŞI SABIR

Diş tedavilerinde hastaları ile bire bir ilgilendiğini söyleyerek tedavide en önemli kriterinin zamana karşı sabır olduğunu vurgulayan Yıldız, “Diş hekimliğinde kalitenin ölçütü çok değişkendir. Diş tedavilerinde en ufak bir tedavi için bile büyük çaba sarf edilmesi gerekiyor.  Hastalarıma bu yüzden çok uzun süre ayırıyorum. Diş hekimi bir santimlik bir alanda çalışma yapıyor. Bu yüzden hasta da hekim de duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

HASTA MEMNUNİYETİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Hastalarından aldığı geri dönüşümleri değerlendiren Yıldız, “Hastalarımızdan aldığımız en önemli geri dönüşüm tedavilerde hiçbir şekilde ağrı hissetmedikleri oluyor. Hastalarımız özellikle estetik konusunda çok memnun ayrılıyorlar kliniğimizden.  Her hastamız bizim için çok önemlidir. Tüm hastalarıma özen gösteririm ve onlara ailemden biri gibi tedavi uygularım” dedi. (AHMET ATMACA)