Yeni Doğu Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde 100 ülkenin öğrencileri Gaziantep Türkiye olimpiyat hazırlık merkezi’nde gerçekleştirilen kahvaltıda bir araya geldi.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

100 ülkenin temsilcisi olan öğrencilerin katılacağı program 5-6 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilecek. Yoğun katılımla gerçekleştirilecek olan programda dünya ülkelerinden gelen her öğrenci kendi ülkesinin kültürünü tanıtacak.

DEMİR: GAZİANTEP’İN SPOR VE KÜLTÜR FAALİYETLERİ ÇOK İYİ

Spor ve kültür alanında Gaziantep’in çok önemli bir konumda yer aldığını söyleyen Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “İki tane gençlik merkezimiz var bunlardan birisi şehir merkezimizde birisi de Gazikent Mahallemizde. Bütün arkadaşlarımızı gençlik merkezimize bekliyoruz. Yüz ülkenin temsilcisi olan gençlerimizle buluşmak bizleri çok mutlu etti. Spor ve kültür faaliyetlerinde Gaziantep’te çok iyi durumdayız. Suriye’den gelen, Avrupa’dan gelen çok sayıda arkadaşımız var. Üniversitedeki erasmusun aynısını biz burada kültür ve sanat alanında yapıyoruz. Tesislerimizde sizleri görmek istiyoruz. Böyle bir program gerçekleştirildiği için de emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

ERBATAN: KÜLTÜRLER BİRBİRİNİ TANIYACAK

Gerçekleştirilen programla spor ve kültür alanında önemli bir çalışmaya imza atılacağını dile getiren Gaziantep İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Engin Erbatan, “Bugün 100 farklı ülkeden öğrencilerle bir araya gelmek bizim için büyük bir onur kaynağı oldu. Burada farklı kültürlerden gelen arkadaşlarımız bizlerin kültürünü görecek, bizler de onların kültürlerine şahitlik edeceğiz. Spor ve kültür alanında önemli faaliyetler gerçekleştirilecek. 5-6 Mayıs tarihleri arasında da bugünkü coşkuyu görmek istiyoruz. Böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Yeni Doğu Uluslar arası Öğrenci Derneği’ne de çok teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

TEKİN: 100 ÜLKENİN KÜLTÜRLERİ TANITILACAK

Gaziantep’te 5-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan program ile yüz ülkenin kültürlerinin tanıtılacağını söyleyen Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu bünyesinde bulunan Yenidoğu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mahmut Tekin, “5-6 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesinde 50 çadırımızda yüz ülkenin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bu öğrencilerimiz kendi ülkelerinin temsilcileri olacak. Cuma günü saat 10: 00’da tüm öğrencilerimizi alana bekliyoruz. Çadırlarımız bir gün önceden kurulacak. Açılışta programlarımız yer alacak. Protokol çevresinden de yoğun katılımlar olacak. İki gün sürecek olan bu etkinliğimizde ülkelerin kültürleri buluşmuş olacak. Gaziantep olarak bu güzel projede yer almaktan onur duyuyoruz” dedi.