CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Pazartesi günü pandemi nedeniyle kısıtlı başlayacak eğitim-öğretim dönemi ile ilgili açıklamada bulundu. Gerçekleştirilen toplantıya CHP Gaziantep Milletvekillerinden Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan da katılım sağlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundular.

 CHP EŞ ZAMANLI TÜRKİYE GENELİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Tüm Türkiye’de CHP İl Başkanlıkları tarafından eş zamanlı olarak yapılan toplantıda İl Başkanı Hayri Sucu’nun yanı sıra CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan’da yer aldı.

SUCU:  ÖĞRENCİLERİMİZİN SORUNLARININ NASIL ÇÖZÜLECEĞİNİ VURGULUYORUZ

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu yaptığı basın açıklamasında, “Bizler burada eğitimin durumumuzu objektif olarak ele alıyor devlet okullarına gitmekte olup ta evinde internet bulunmayan 3 milyon 17 bin 718 öğrencimizin ve EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak olmasına rağmen evlerinde televizyon dahi bulunmayan 754 bin 429 öğrencimizin sorunlarının nasıl çözülmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

EĞİTİM SİYASETİN KONUSU OLAMAZ

Sucu yaptığı basın açıklamasının devamında eğitim siyasetin konusu olamayacağını vurgulayarak “Ülkemiz ağır bir pandemi sürecinden geçmektedir. Bu süreçte tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşanmaktadır. Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerindenuzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmamaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alamayacağı bugünden açıktır. Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim sıcak siyasetin konusu olamaz” ifadelerinde bulundu. (BURHAN KORKUT)