Gaziantep eğitimde sevindiren haberi Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldı. 2 bin 40 öğretmen açığı bulunan Gaziantep’e bin 170 öğretmen ataması gerçekleştirilerek kadro açığı çok büyük oranda kapatılacak. Eğitimde diğer bir müjdeyi de veren Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, “Geçtiğimiz yıl 100 yeni nesil okul yatırımı aldık. Bu yıl da yeni bir 100 okul yatırımı Gaziantep’e verildi” dedi.

TÜRKİYE KADROSUNUN 20’DE BİRİNİ GAZİANTEP ALDI

Türkiye genelinde gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında en büyük kadrolardan birinin Gaziantep’e verildiğini ve öğretmen açığının çok büyük kısmının kapatıldığını söyleyen Mete, “ Türkiye genelinde 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Gaziantep de bu konuda çok ciddi bir atama alarak bin 170 öğretmeni daha kadrosuna kattı. Bu bizim için çok büyük bir fırsat. Gaziantep diğer illere oranla en çok öğretmen alan illerden birisi oldu. Bir yıl önce de güzel bir alım yapılmıştı ve bin 146 öğretmen alınarak öğretmen açığımız biraz daha düşürülmüştü. Bu yıl yapılan atamalarla da bin 170 öğretmen ataması alınarak Gaziantep’in öğretmen sorunu çok büyük oranda halledildi” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPANMAK ÜZERE

Gaziantep’te toplamda 2 bin 40 öğretmen açığı bulunduğunu ve bu açığın bin 170 öğretmen ataması ile çok büyük oranda kapatıldığını dile getiren Mete, “Geçen yıl toplamda 2 bin 40 ücretli öğretmen çalıştırıyorduk. Demek ki 2 bin 40 öğretmen açığımız vardı. Bu açığın bin 170’i geldi. Şu anda diğer illerle kıyaslanacak olursak çoğu ilden çok daha iyi durumdayız diyebiliriz. Çok az kalan öğretmen açığımız ise önümüzdeki atamalarla birlikte tamamen kapanacaktır” dedi.

BU YIL BİR İLKİ BAŞARDIK

Gaziantep’te öğretmenlerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ile bu yıl ilk defa şehre gelen öğretmen sayısının şehirden ayrılan öğretmen sayısını geçtiğini belirten Mete, “Öğretmen açığımızın olmaması bizim birinci önceliğimizdir. İkinci önceliğimiz ise gelen öğretmenlerin bu şehirde uzun yıllar görev yapmasıdır. Başarıyı yakalayacaksak bu ekiple yakalayacağız. İller arası isteğe bağlı yer değiştirmeleri 2017 yılı Haziran ayında yaptık. Gaziantep’te bu yıl ilk defa atanan öğretmen sayısı ayrılan öğretmen sayısını geçti. Bu yıla kadar hep şehrimizden ayrılan öğretmen sayısı atananları geçiyordu. Bu da şehrin yaşam şartlarının iyileştirilmesiyle alakalı bir durum. Bu yıl şehrimize gelen bin 27, ayrılan 743 öğretmenimiz oldu” açıklamalarına yer verdi.

GAZİANTEP’E 100+ 100 OKUL MÜJDESİ

Geçtiğimiz yıl 100 yeni okul yatırımı alan Gaziantep’e bu yıl bakanlık tarafından bir kez daha 100 yeni okul yatırımı verildiğini müjdeleyen Mete, “Gaziantep’te 100 yeni okulumuzun yapımı devam ediyor ve eğitim öğretime kazandırılacak. Ayrıca şehrimiz için çok sevindirici bir durum daha var. Bu 100 yeni okul inşaatının yanı sıra şehrimize 100 yeni okul daha yapılması kararı alındı ve hatta bazılarının ihalesine bile çıktık. Yeni nesil okul sayımızı hızlı bir şekilde arttırıyoruz. Bu konuda eğitime çocuk ciddi mali destekler aktarılıyor. Bir şehir kadar Gaziantep’e yeni okul yapıyoruz” diye konuştu.

TEKLİ SİSTEME ÇOK DAHA GÜÇLÜ GİRECEĞİZ

2019 yılında eğitim sisteminde geçilecek olan tekli okul sistemi için çok büyük yatırımlar aldıklarını 2019 yılına kadar tüm yatırımların tamamlanacağını vurgulayan Mete, “Tüm bu hazırlıklarımız 2019 yılında geçeceğimiz tekli sisteme ön aşamadır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimiz de tekli eğitim sistemine geçecek. Bu kapsamda okul ihtiyacımız doğuyor. Bakanlığımızın desteği ile tekli sisteme geçebilmemiz için 100 yeni okul projesinin verilmesi bizleri çok mutlu etti. Bu destekleri almamızda Sayın Valimizin, siyasetçilerimizin ve hayırseverlerimizin çok ciddi desteklerini aldık” ifadelerine yer verdi.

DEVLETİMİZ GAZİANTEP’E GÜVENİYOR

Gaziantep’e bakanlığın ve devletin duyduğu güven neticesinde yeni okul yatırımları ve öğretmen atamalarının verildiğini söyleyen Mete, “Yaklaşık iki yıldır Gaziantep’te görev yapıyorum. Son 16 ayda almış olduğumuz okul yatırımları ve öğretmen atamaları gözle görülür bir başarıdır. Bu yatırımlar bakanlığımızın, devletimizin Gaziantep’e güvendiğini gösteriyor. Gaziantep’te iş yapıldığı görülüyor ve bu işler neticesinde de şehrimiz eğitimde yeni okullara yeni öğretmenlerine kavuşuyor” açıklamalarında bulundu. (AHMET ATMACA)