Gaziantep Tüm Emekliler Derneği Başkanı Vakkas Doğan, emekli promosyon görüşmeleri hususunda çağrıda bulunarak emeklilere destek çıkılması gerektiğini söyledi. Görüşmelerde emekli STK’larının da masada bulunması gerektiğini belirten Doğan, “Promosyon oranlarının arttırılarak yıllık olarak verilmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

EMEKLİ AYI NASIL ÇIKARACAĞINI BİLMİYOR

Emeklilerin büyük bir zorluk yaşadığını söyleyerek emeklilere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Doğan, “Banka promosyonları emeklilere çalışanlarla aynı oranda olmalı ve yıllık olarak ödenmeli. Emekliler için verilmesi düşünülen yeni dönem promosyon uygulamasında emeklilerin yaşam standartları göz önünde tutularak oranların belirlenmesi gerekmektedir. Emekliler almış oldukları emekli aylığı ile geçimini sağlayamayacak durumda. Bugün bin liranın altında emekli olan kardeşlerimiz mevcut. Emeklilerin öncelikle aylık oranları düzenlenmeli ve yaşam standartlarının üzerine çıkarılması gerekmektedir. Bugün birçok emekli olmuş üyemiz yaşamını minimum seviyede bile devam ettiremediği için ekstra olarak çalışmak zorunda. Emeklilerimize sahip çıkılmasını talep ediyoruz. Bunca yıl bu ülkeye hizmet vermiş emeklilerin almış oldukları hakların bu olmaması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

PROMOSYON GÖRÜŞMELERİNDE MASADA YER ALMAK İSTİYORUZ

Türkiye’de 11 milyon emekli vatandaş bulunduğunu söyleyerek emekli promosyonları görüşmelerinde masada STK’ların da yer alması gerektiğini söyleyen Doğan, “Türkiye’de 11 milyon emekli vatandaş var. 11 milyon insan demek bu ülkenin her alanında söz sahibi olabilecek bir potansiyel demektir. Emeklilerin istediği çok bir şey yoktur zaten. Bizlerde bir STK olarak emekli üyelerimizin haklarını korumak için emeklilere verilecek olan promosyon uygulamasında masada yer almak istiyoruz. STK olarak bizlerin de görüşleri alınarak ortak bir istişare içinde masaya oturulmalı. SGK ile bankalar arasında 2017'de imzalanan protokolle emekliler ilk defa toplu olarak banka promosyonu almıştı. Üç yıl süreli promosyon miktarı, bin lira aylık alanlara 300, bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira olarak belirlenmişti. Yeni oranların bu yıl yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Emeklilere verilecek bu oranların yıllık oranda verilmesi gerektiğini de belirtiyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)