Gaziantep’te konut sorunu olmadığını ve böyle bir algı oluşturmanın temelinde fiyatların yükseltilmesi bulunduğunu söyleyen Şahinbey Emlakçılar Dernek Başkanı Faraç Toktaş, vatandaşları da piyasadaki sahte emlakçılara karşı uyardı.

UMDUKLARINI BULAMADILAR

Gaziantep’te hızlı yükseliş yapan emlak sektörünün bu yılı yüzde elli iş kaybıyla kapattığını belirten Toktaş, “Gaziantep’te emlak sektörü tarihindeki en durgun günleri yaşıyor. Piyasada nakit para sıkıntısı var. Sanayici de aynı sıkıntıyı yaşıyor küçük esnaf da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla emlak sektöründe yüzde ellinin üzerinde kayıp var.  Şu anda daire ve binalar satılamadı ve emlakçıların elinde kaldı” dedi.

BİLİNÇSİZ YATIRIMLAR KAYBETTİRDİ

Emlak sektöründe bilinçsiz yatırımlar yapıldığını ve bu durumun da emlakçılara kaybettirdiğini aktaran Toktaş, “Emlak üzerine çok büyük yatırım yapanlar oldu. Sanayiciler de dahil olmak üzere emlak sektörüne çok büyük yatırımlar yapıldı. Bilinçsiz yapılan yatırımlar mevcut ekonomik sorunlarla birleşince yatırımcıları çıkmaza soktu. Bilinçsiz yapılan yatırımlar emlakçıları kaybettirdi. Gaziantep’te şu anda emlakçılara Bağlarbaşı, Karataş, Yeşilkent, Kurtuluş mahalleleri kazandırdı. Şu anda Gaziantep’te konut satışlarının güçlü olduğu yönünde açıklamalar yapılsa da bunun bir gerçekliği yoktur. Müteahhitlerin elindeki konutların çok büyük bir kısmı ellerinde kaldı” açıklamalarında bulundu.

KONUT SORUNU YOK AMAÇ FİYAT YÜKSELTMEK

Gaziantep’te konut sorunu var denilerekten fiyatların yüksekten tutulmaya çalışıldığını açıklayan Toktaş, “Gaziantep’te konut sorunu var deniliyor ancak böyle bir sorunun olduğuna da katılmıyorum. Şu anda Gaziantep’te yapılmış konut sayılarına baktığımızda ihtiyacın olmadığını görebiliriz. Şehrin konut sorunu yoktur. Konut sorunu var diyerekten çıkarılan yanlış bilgilerin öncelikli sebebi fiyatların daha yüksekten tutulmak istenmesinden kaynaklanıyor. Şehrimizdeki emlakçı ve inşaatçı esnaflarının en büyük problemi vatandaşı düşünmemelerinden kaynaklanıyor. 150 bin liraya inşaatı tamamlanan bir daire için 300 bin lira para isteniyor. Fiyatlardaki tutarsızlık vatandaşın emlakçılara karşı güven kaybetmesine sebep oldu” ifadelerine yer verdi.

SAHTE EMLAKÇILARA DİKKAT!

Emlak sektörünün çıkarılacak olan kanun ile daha güvenli ve kaliteli hale getirileceğini söyleyerek vatandaşları sahte emlakçılara karşı uyaran Toktaş, “ Şehrimizde çok sayıda sahte emlakçı var. Günü birlik emlak dükkanları açanlar var. Çoğu vatandaşımızı dolandırdılar. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için güvenli emlakçılardan alışveriş yapmalarını öneriyoruz. Şu anda emlak sektörü önemli bir kanunun çıkmasını bekliyor. Kanun çıkması durumunda sertifikası olmayan eğitimlerden geçmeyen kimse emlakçılık yapamayacak. Emlak sektöründe kalite kanun ile sağlanacak” dedi.