Yabancılara ve yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlara konut ve işyeri alımında vergi istisnası getiriliyor. Emlak sektörünü hareketlendirecek olan karar Gaziantep’i de yakından ilgilendiriyor. Çok sayıda gurbetçisi olan Gaziantep’te konut ve işyeri satışlarının hızla artacağını söyleyen Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, “Gurbetçilere verilecek bu destek ile en çok Gaziantep kazanacak” dedi.

SEKTÖRÜ HAREKETLENDİRECEK BİR KARAR

Kendi ülkelerine ve şehirlerine yatırım yapmak isteyen gurbetçilere büyük bir fırsat verildiğini açıklayan Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, “Yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlara konut satışlarında KDV istisnasını getiren düzenleme gerek Gaziantep gerekse diğer şehirleri hareketlendirecek bir karardır. Gaziantepli olup yurtdışında yaşayan çok sayıda gurbetçimiz var. Gurbetçilerimiz özellikle ülkelerinde şehirlerinde yatırım yapmak istiyor. KDV’nin şu anda düşük olması, harçların yüzde 3’e düşürülmesi bu dönemi hızlı hareketlendirdi” ifadelerinde bulundu.

GURBETÇİLERDEN YOĞUN TALEP GELECEK

Emlak sektörünün önünün açılması için bir çok çalışma yapıldığını ve en son olarak da gurbetçi ve yurtdışındaki yabancılara konut ve işyeri alımında vergi istisnası getirilerek gayrimenkul yatırımlarının hızla arttırılmasının hedeflendiğini dile getiren Aytaç, “KDV’nin indirilmesi emlak sektörünü de müteahhitleri de rahatlatacaktır. Emlak sektörü için bu günlerde birçok destek sunuluyor. Şimdi de gurbetçi vatandaşlarımızın daha çok konut alabilmesinin önü açılıyor. Talebin çok olacağını düşünüyorum. Gurbetçi vatandaşlarımızın çok iyi bilgilendirilmesi gerekiyor. Bizler de bilgilendirme hususunda elimizden gelen seferberliği başlatacağız” dedi.

BU KARAR GAZİANTEP’E KAZANDIRACAK

Gurbetçilere ve yurtdışındaki yabancı vatandaşlara konut ve işyeri satışlarında vergi istisnası getirilmesine Gaziantep’te büyük talep olacağını söyleyen Aytaç, “En iyi yatırım gayrimenkule yapılan yatırımdır. Gayrimenkul en çok kazandıran yatırım seçeneğidir. Bu yatırımı Gaziantep özelinde düşündüğümüzde kazancı en çok olacak şehirler arasındayız. Bunu yalnızca gurbetçiler değil indirimden yerli vatandaşlarımız da yararlanmalı. Gurbetçilerimiz bu kararı bekliyordu. Gaziantep’ten konut ve işyeri almak için vergi indirimini bekliyordu gurbetçiler. Karar Başbakanlığa gönderildi. Çıkar çıkmaz tüm gurbetçi vatandaşlarımız konut ve işyeri alımı için akın edecektir diye düşünüyoruz” dedi.

(AHMET ATMACA)