Yerel ve ulusal önemli markaların desteklerinin de alındığı Empati Derneği etkinliği elde edilen gelirlerle öğrencilerin eğitim masraflarını karşılayacak.

EMPATİ DERNEĞİ ALTINCI ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Daha önce beş etkinliği geride bırakan Empati Derneği bu yıl altıncı etkinliğini Teymur Continental Otel’ de gerçekleştirdi. Yapılan etkinlikte Empati Derneği Başkanı Hale Konukoğlu, Gaziantep’te başlayıp Türkiye’ye örnek olduklarını söylerken, Gaziantep Valisi Davut Gül eğitim sorununun duyarlılıkla çözüleceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep bu alanda da Türkiye’ye örnek olduğunu açıklarken Kutnia Kumaş’ın marka olmasını sağlayan Jülide Konukoğlu ise hedeflerinin kutnu kumaşını dünyaya duyurmak olduğunu belirtti.

GÜL: GAZİANTEP’İN EĞİTİM SORUNU DUYARLILIKLA ÇÖZÜLECEK

Gaziantep’te kurularak Türkiye’ye örnek teşkil eden Empati Derneği’nin kadın gücüyle tüm zorlukları aştığını ve eğitime önemli destekler sunduğunu söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Empati Derneği beni ziyaret ettiğinde gerçekten şaşırmıştım. İki okul yapılmış milli eğitime teslim edilmiş ve bunu yapanlar ise tamamen kadınlar. Ben tebrik ediyorum kendilerini. Genelde sivil toplum anlayışı ülkemizde yerleşmemiştir. Sivil toplum örgütleri normal şartlarda kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan yerlerdir. Bu derneğin sadece kadınlar tarafından yürütülüyor olması da ayrı bir onur kaynağıdır. Empati Derneği çok önemli bir dernek. Bizim hayırseverlere ihtiyacımız var. 70 tane daha hayırsevere ihtiyacımız var. Bu duyarlılığı yakaladığımız sürece Gaziantep’in eğitim sorunları ile mücadele edebiliriz. Destek veren tüm üyelere ve derneğimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAHİN: EĞİTİMİN VE EĞİTİMCİNİN DESTEKÇİSİYİZ

Empati Derneği’nin yurt genelinde Gaziantep’i temsil ettiğini söyleyerek derneğin tüm eğitim desteklerine Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Empati Derneği’ni şahsım adına ve şehrim adına kutluyorum. Sosyal sorumluluk projesinin tüm Türkiye’ye nasıl örnek olduğuna yönelik bir sorumluluktur bu. Yapılan çalışmanın sonunda şehir eğitimine katkı sunulabilmesi çok önemli. Her yıl Empati Derneği kendisini ve ekibini güçlendirerek yoluna devam ediyor. Gücümüzü sizlerden alıyoruz. Empati ismi çok anlamlı. Empati duygusunu tüm dünyaya yerleştirebilsek dünya kardeş olacak aslında. Derneğimizin yaptığı güzel çalışmalara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrin emini olarak hayranız. Sayın Valimizle birlikte Empati adına yapılacak tüm çalışmalarda yer alacağımızı bilmenizi istiyorum. Şehir dışından gelen misafirlerimiz ve çok önemli markalar var. Marka şehirde önemli markalarla bir araya gelmek bizlere güç veriyor” şeklinde açıklama yaptı.

HALE KONUKOĞLU: EMPATİ DERNEĞİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Eğitime destek olmak amacıyla yola çıkan Empati Derneği’nin bugün Türkiye’ye örnek bir sivil toplum örgütü haline geldiğini belirten Empati Derneği Başkanı Hale Konukoğlu, “Bu güzel programa ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Her yıl katılımcı sayımız artıyor. Her yıl Gaziantep adını Türkiye arenasında çok daha iyi şekilde buluyor. Gaziantep’te eğitim anlamında derneğimiz kanalı ile bir farkındalık yaratıldığına inanıyorum. Hem kadının gücü hem de Gaziantep’in gücünün ortak platformda birleşmesi ile Empati Derneği’nin gücü daha da artıyor. Bizler çok şanslıyız ki Gaziantep gibi bir şehirde bu aktivitemizi gerçekleştiriyoruz. Gaziantep bize çok sahip çıkıyor. Her defasında her aktivitemizde değerli katılımcılarımız bizlerle birlikte yer almaktadırlar. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Çok dolu ve eğlenceli bir aktivitemiz var. Empati Derneği eğitime destek olmaya her daim devam edecek. Empati bir farkındalık oldu Gaziantep’te. Dilerim ki bu tür etkinlikleri yapanların sayısı her geçen gün ülke genelinde artış gösterir. Unutulmamalıdır ki en fazla ihtiyaç duyulan şey bir ülke için daha fazla okumuz, kültürlü ve bilgili bireylerin artış göstermesidir” açıklamalarına yer verdi.

JÜLİDE KONUKOĞLU: AMACIMIZ KUTNU KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA DUYURMAK

Kutnia Mağazası olarak etkinlikte stant açtıklarını söyleyen Jülide Konukoğlu, “Empati Derneği Başkanı ve tüm üyelerini tebrik ediyorum. Yılbaşı şenliği artık Gaziantep’te oturmuş bir kültür haline geldi. Çok da güzel bir hazırlık oluyor. Bu yıl Kutnia olarak biz de etkinlikte yerimizi aldık. Değerli Gaziantep halkına Kutnu kumaşını hatırlatmak için buradayız. Kutnia Mağazası olarak hedefimiz Kutnu kumaşımızı ve kültürümüzü tüm dünyaya duyurmaktır” ifadelerinde bulundu. AHMET ATMACA