Yerel ve ulusal birçok firmanın katıldığı alışveriş şenliğinde konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Empati Derneği eğitime verdiği desteklerle yerel ve ulusal firmaları bir araya getirerek Gaziantep’in tanıtımı açısından da önemli işler yapıyor. Burada önceliğimiz eğitime destek ve yerli üretimin ön plana çıkarılmasıdır” dedi.

ALIŞVERİŞ ŞENLİĞİNE YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Empati Derneği tarafından geleneksel hale getirilen yılbaşı alışveriş şenliğinin beşincisi Gaziantep Teymur Otel’de gerçekleştirildi. Yerli ve ulusal firmaların da katıldığı etkinlikten elde edilen gelirler ile yeni okullar açılarak eğitime artı değerler sunulacak. Yoğun katılımın sağlandığı etkinliğin açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, EMPATİ Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Konukoğlu, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

KONUKOĞLU: EMPATİ DERNEĞİ EĞİTİME DESTEK SUNUYOR

Empati Derneği’nin projeleri ile şehre yeni okullar kazandırıldığını söyleyerek bu tür faaliyetlerde özellikle şehrin yerli ürünlerinin ön plana çıkarılması gerektiğinin altını çizen Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Empati’nin yapmış olduğu bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Çünkü burada elde edilen gelirlerle şehrimize ikinci okulu kazandırdılar. Bu tip organizasyonları yaptıkları için Empati Derneği’ni tebrik ediyorum. Bu organizasyonlar içinde yerli ürünlerin olması ayrı bir anlam ifade ediyor. Yerli ürünlerin ön plana çıkarılması gerekiyor. Yerli ürünlerimizden gerek mobilya konusunda gerek küçük objeler konusunda da Gaziantep’te nelerin yapılmış olduğunu görmek beni mutlu etti. El sanatları bu şehrin temel taşlarından bir tanesi. Bu organizasyonlarla bu değerler ortaya çıkarılıyor. Seneye tekrarı yapılacak olan bu etkinliği de sabırsızlıkla bekliyorum. Bütün firmalarımıza bol kazançlar diliyorum. Çünkü kazanılan tüm paraların bir kısmı Empati Derneği’nin yapmış olduğu okullara bağışlayacaklar” açıklamalarına yer verdi.

ŞAHİN: EĞİTİME VERİLEN DESTEĞİN YANINDAYIZ

Empati Derneği’nin projesi ile eğitime önemli bir destek sağlandığını hem de önemli markaların Gaziantep’e geldiğini söyleyerek sosyal sorumluluk projelerini takdir eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gönüllülük ve sosyal sorumluluk adına önemli bir marka olan Empati Derneği ile gurur duyuyoruz. Bugün Zeynep Başkanımız bu derneğin başında ve çok güçlü bir yönetim yapısı var. Şehrin markalaşmasında ve markaların şehre gelmesinde bu tür faaliyetlerin büyük önemi var. Çok yüksek bir memnuniyet var. Bunun sonucunda ortaya çıkan değer çok farklı. Empati’den gelen çocuklarımızın gözündeki ışığı gördük, heyecanı ve özgüveni gördük. Sosyal sorumlulukla eğitime yapılan desteğin yanındayız. Yapılan okullarla ve eğitime verilen desteklerle Empati Derneği Türkiye’de ve dünya genelinde çok güçlü bir STK olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.

ZEYNEP KONUKOĞLU: EĞİTİM DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Empati Derneği’nin sosyal sorumluluk projeleri ile eğitime katkı sağlamak için yola çıktıklarını ve bu anlamda önemli yol aldıklarını söyleyen Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Zeynep Konukoğlu, “Bu konudaki en büyük gururumuz 2013 yılında açılışını yaptığımız Şehitkamil Empati İlkokulu ve bu yıl protokolle isim hakkını aldığımız Şahinbey Empati İlkokulu’dur. Şahinbey Empati İlkokulu’nun isim hakkını aldıktan sonra Milli Eğitim’e devredeceğiz ve yeni okulumuzda yaklaşık bin öğrencinin eğitim ihtiyacı karşılanıyor. Empati Derneği olarak biz 30 kadınız ancak ardımızda görünmeyen yüzlerce yürek var. Bu destek umuyoruz ki katlanarak büyüyecek. Daha birçok eğitim projesine katkımız olsun istiyoruz. Etkinliğe katılan firmalarımız çok memnun. İstanbul ile kıyasladığımızda Gaziantep çok önde bir yatırım şehri. Firmalarımız Gaziantep’e olan sevgisinden ve ilgisinden dolayı da çok mutluyuz. Bu memnuniyetle birlikte çok daha anlamlı projelere imza atmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız yanımızda olduğu sürece yapamayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi. (AHMET ATMACA)