Geçtiğimiz yapılandırmadan yararlanamayan esnafa rahat bir nefes aldırmak için yeniden prim ve vergi borçlarında yapılandırılmaya gidiliyor. Getirilecek yapılandırma ile esnafın borç yükünün hafifletileceğini söyleyen Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “ Esnafın yüzü gülecek. Esnaf bu fırsatı kaçırmamalı” dedi.

ESNAF RAHATLAYACAK

Daha önce prim ve vergi yapılandırmasından yararlanamayan esnaf kesimi için ikinci bir şans verildiğini ve esnafın borçlarının hafifletileceğini aktaran Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Başbakan daha önce esnafların yapılandıramadığı vergi ve prim borçları için yeni bir çalışmanın kapıda olduğunu belirtti. Çoğu esnafımız daha öncesinden vergi ve prim yapılandırmasından yararlanamamıştı. Yapılandırmanın gündeme bir kez daha gelmesi ile esnafımız büyük bir rahatlama yaşayacaktır. Esnaf bu şekilde borçlarını çok daha kolay ödeyecektir” dedi.

KARAR ESNAFI HEYECANLANDIRDI

Esnafın yeniden gelen prim ve vergi yapılandırması ile heyecanlandığını ve bu fırsatı esnafın kaçırmaması gerektiğini söyleyen Küsbeoğlu, “Prim ve vergi yapılandırması esnafı heyecanlandırdı. Şu günlerde bu kararın çıkması beklemediğimiz bir karardı. Demek ki ekonomimiz gerçekten iyiye doğru ilerliyor. Devletimiz esnafına da sahip çıktığının bir göstergesidir. Esnafımız ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç atlattı. Hükümetimiz de devletimiz de bu sürecin farkında. Bundan dolayı esnafın prim ve vergi borçları yapılandırmaya alınıyor. Bu büyük bir fırsattır. Esnaflarımızın bu fırsatı kaçırmamasını öneriyoruz. Gerek KOSGEB tarafından verilen desteklerle gerek yapılandırma ile esnaf rahat bir nefes alacak” dedi. (AHMET ATMACA)