KOSGEB kredisi kullandığı için esnaf kefaret kredi kooperatiflerinden kredi alamayan esnaflar artık yeniden ikinci bir kredi alabilecek. Bu kapsamda Gaziantep’te sicili olan bin esnaf da ikinci kredi imkanı ile rahat bir nefes alabilecek. Esnafları yakından ilgilendiren kararı Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu gazetemize değerlendirdi.

ESNAF İKİNCİ KREDİSİNİ DE ALABİLECEK

Esnaflarımız daha önce KOSGEB kredisini kullandıkları zaman esnaf kefaret kredi kooperatiflerinden yararlanamıyordu. Biz buna hem Gaziantep olarak hem de genel merkez olarak itiraz ettik.  Çünkü esnaf kendi kuruluşu olan yerden kredi kullanamaz ise çalışamaz ve esnaf işyerini kapatmak durumunda kalır. İtirazlarımız olumlu karşılandı. Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’de ilgili bakanlıklarla görüşerek esnafın sorununu çözdü. Şu anda esnaflarımız tekrardan eski sisteme alındı ve KOSGB kredisini kullanan esnaf da yine esnaf kefaret kredi kooperatiflerinin kredilerinden yararlanabilecek. Yeni yönetmelik gereği KOSGEB kredisi alanların esnaf kefaret kredi kooperatiflerinden yararlandırılmaması esnafı zor duruma düşürmüştü. Yönetmelikte değişikliğe gidilerek yeniden esnafın rahat bir nefes almasını sağlamış olduk. Şu anda esnaf sicili olan kişiler her iki krediden de yararlan imkânına kavuştu.

GAZİANTEP’TE BİN ESNAF YENİDEN RAHAT BİR NEFES ALACAK

Gaziantep’te binin üzerinde esnafın ikinci bir kredi alma imkanını elinden alan yönetmelik için çalışmalar yapıldığını ve Gaziantep’teki esnafların yeniden ikinci bir kredi imkanına kavuştuğunu söyleyen Küsbeoğlu, “Gaziantep’te binin üzerinde esnafımız KOSGEB kredilerinden yararlandığı için esnaf kefaret kredi kooperatiflerinden alınacak kredilerden yararlanamıyordu. Bu da küçük bir rakam değil bin kişilik bir esnaf demek büyük bir ekonomi demektir. Esnaflarımızın bu sorunu çözülmüş oldu esnaflarımız eğer bu krediden yararlanamamış olsaydı ilerleyen zamanlarda borçlarını ödeyemeyeceği için çok sayıda iş yeri kapatmalarla karşı karşıya kalabilirdik. Böylelikle esnafımızı da ayakta tutmuş olduk. Yönetmeliğin yeniden esnaf yararına düzenlenmesinden dolayı da hem esnaf ve sanatkarlar odası olarak hem de şehrimizdeki esnaflar adına mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

(AHMET ATMACA)