Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında gençlere olan güveninin tam olduğunu ifade etti.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, Türk Milleti’nin makus talihini değiştiren tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi aynı zamanda aziz milletimiz ve ülkemiz için geleceğe doğru atılan çok büyük bir adım oldu.

 

19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından çağını aşan bir vizyon, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azim, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır.

 

Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağda gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Geçmişini unutmayan, inançlı, karakterli, özgüvenli, vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutan, azimli ve çalışkan bir gençliği yetiştirmek bizim en önemli sorumluluğumuzdur.

 

Geleceğin eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları, devlet yöneticileri ve diğer meslek temsilcileri olacak gençlerimiz, ülkemizi; eğitimde, bilimde, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, sporda, kültür ve sanatta elde edeceği başarılarla gururlandıracaklardır. Milletimizin umut kaynağı gençlerimizin, taşıdıkları sorumlulukların bilincinde olduklarından hiç şüphe duymuyorum. Gençlerimize olan güvenim, sonsuzdur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan tüm gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum. Sevgili gençlerimizin şahsında tüm halkımızın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”