Gaziantepli fotoğraf sanatçısı Fatma Barlas Özkavalcıoğlu, Sanko Sanat Galerisi’nde “Hint İnsan” temasıyla Hindistan’dan fotoğraflarından oluşan sergi açtı.

 

Sergi açılışında konuşan Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, 2004 yılında sanatseverlerin hizmetine sunulan Sanko Sanat Galerisi’nin, Gaziantepli sanatseverlerin olduğu kadar, yıldan yıla yükselen çıtası ile ülkemizin önemli sanatçılarının da buluşma noktası haline geldiğini söyledi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ise böylesine önemli çalışmalarını Gaziantepli sanatseverlerle buluşturan Fatma Barlas Özkavalcıoğlu ve Gaziantep’te sanatseverlerle önemli sanatçıları buluşturan Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür etti.

 

Fotoğraf sanatçısı Fatma Barlas Özkavalcıoğlu da Hindistan’ı görmeyi, oradaki insanları ve yaşamı fotoğraflayarak belgelemeyi hep hayal etiğini belirterek, “Çektiğim fotoğraflardan 35’ini sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

Gaziantep’te önümüzdeki yıl bu kez resim sergisi açmayı istediğini kaydeden Fatma Barlas Özkavalcıoğlu, sanatseverler ve dostları ile birarada olmaktan Mutlu olduğuna vurgu yaptı.

 

Konuşmaların ardından SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin yayını olan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli yayın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aykanat tarafından sanatçıya takdim edildi.

 

Açılışına Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeleri Akten Köylüoğlu ve Aslı Özen’in de katıldığı sergi, 6 Ekim’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

 

SANATÇI

Gaziantep’te 1969 yılında doğan Fatma Barlas Özkalavcıoğlu, 2007’ye kadar satış ve pazarlama sektöründe çalıştı. Bir GSM firmasında kurumsal müdür olarak çalışırken lösemiye yakalanan sanatçı, bir yıl zorlu bir tedavi gördükten sonra kanseri yendi.

 

İstanbul’a yerleşip resim eğitimi alan sanatçı, daha sonra gönlünü fotoğrafa kaptırdı ve bununla ilgili eğitim aldı. Beş yıl sonra Gaziantep’e dönen sanatçı, kardeşi ile Baykush Sanat Atölyesi’nde çalışmalarını sürdürdü.

 

Fotoğraf eğitim seminerleri, geziler, fotoğrafçı dostlarını davet ederek sunumlar yapan sanatçı, düğün, doğum ve ürün fotoğrafçılığı yaptı. 2014 yılında İzmir’e yerleşen, evli ve iki çocuk sahibi.sanatçı, çalışmalarını atölyeye dönüştürdüğü evinin alt katında sürdürüyor.

 

Bir çok uluslararası yarışmaya katılan ve çeşitli ödüllere sahip olan sanatçı, Sille Sanat Sarayı ve Suretialem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyesidir. Türkiye Fotoğraf Federasyonu Başkanı İbrahim Göksungur’un atölyesinden eğitim belgesini alan sanatçı, aynı zamanda “Suretialem Sinema ve Fotoğraf Derneği Ege Bölge Temsilcisi ve Baykush Photography” sahibidir.