Esnafın takdirini kazanan Başkan Sevimli, Gaziantep’te 200 gramlık ekmek uygulamasına ne zaman geçileceği yönünde de önemli açıklamalarda bulundu.

BAKANLIK KARARI BİZİ SEVİNDİRDİ

Bakanlık tarafından belirlenen ekmek gramajlarının esnafı sevindirdiğini söyleyen Başkan Sevimli, “Ekmek gramları Türkiye’nin birçok ilinde 200 grama düştü. Ekmekler bundan sonraki süreçte 200 gramdan başlayacak. 200 gram ila başlayan gramaj 10’ar gram olarak arttırılacak. Daha önce ekmek 250 gramdı ve yine gramajlar artarak devam ediyordu. Bakanlığın bu oranları düşürmesi bizleri çok memnun etti. Gramaj meselesinden sonra kabarmış ekmek meselesi de bizim için kalkmış oldu” açıklamalarına yer verdi.

200 GRAMLIK EKMEK İÇİN BİRAZ DAHA BEKLEYECEĞİZ

Türkiye’nin bir çok ilinde uygulanan 200 gramlık ekmek gramajının Gaziantep’te önümüzdeki aylarda uygulamaya geçeceğini bildiren Başkan Sevimli, “Un fiyatları yaklaşık 3 ay önce yükselmesine rağmen biz 250 gram ekmeği 1 liraya satıyoruz. Esnafı un fiyatları çok sıkıştırıyor ama bir süre bu uygulamayı devam ettirmemiz gerekiyor. Gaziantep hemen ekmeklerini 200 grama düşürmeyecek” diye konuştu.

EKMEK PROMOSYON ÜRÜNÜ OLAMAZ

Marketlerin promosyon ekmek uygulamasına tepki gösterdiklerini söyleyerek ekmeğin promosyon ürünü olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Sevimli, “Marketlerde binlerce kalem ürün satışı yapılıyor. Marketler ekmeği promosyon olarak kullanıyor. Oda olarak beş markete dava açtık. Üç marketin davasını kazandık. İkisini kaybettik. Yargıtay kararı onadı ve haksız rekabet yapıldığına dair karar verdi. Marketlerin promosyon ekmeklerden el çekmesini istiyoruz. Ekmeği 0.80 kuruşa satıyor üstüne üstlük de bir alana bir bedava yapıyor. Ekmek 0.40 kuruşa geliyor. Hiç bu fiyata ekmek olur mu. Türkiye’nin neresinde var bu fiyata ekmek. Un parasını karşılamaz” dedi.

ASİL YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Başkanlıkta güven tazeleyen Mehmet Sevimli’nin asil yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı: “İbrahim Karaoğlan, Yusuf Karahan, Kasım Sakızcı, Battal Oğuz, Mehmet Yılmaz, Abdullah Doğan”