Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısına bakanlık kararı ile fırıncılar da dahil edildi. Fırınlarda sigortasız çalıştırılan işçilerin primleri devlet eliyle ödenecek. Gaziantep’te de projeye start verildiğini söyleyen Gaziantep Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı, “Fırınlarda sigortasız çalışan kalmayacak” dedi. Başkan Sarı ve yönetimi konunun detaylarını Gaziantep SGK İl Müdürü Mehmet Uzun ile görüştü.

FIRINCI PİRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan kanun ile fırınlarda çalışan tüm işçilerin sigortalanacağını ve sigorta primlerinin de devlet tarafından karşılanacağını söyleyen Başkan Sarı, “Sigorta müdürlüğü çok güzel bir açıklama yaptı. İşyerindeki işçilerin sigorta primlerini devlet ödeyecek. İşyerinde baktığımızda iki sigortalı üç sigortasız varsa devlet o sigortasız çalışanları alacak ve primlerini kendisi ödeyecek. Fırıncı sadece işçinin maaşını verecek. Bakanlık da primleri ödeyecek. Bir işçinin primi yaklaşık olarak 700 TL gibi bir rakama ulaşıyor. Bu yükün fırıncıdan alınarak devlet eliyle ödenmesi bizleri sevindirdi” dedi.

FIRINCILAR DA İSTİHDAMA DAHİL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağırısına fırıncıların da dahil edilerek sigortasız çalışan bırakılmayacağını aktaran Başkan Sarı, “Bu uygulama ile fırınlarda sigortasız çalıştırılan işçilerin de önüne geçilmiş olacak. Gaziantep’te fırınlarda çalışan elemanların çoğu sigortasızdı. İstihdam için bizler de esnaf olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” açıklamalarında bulundu. AHMET ATMACA