Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, dolar bazlı alınan kömürlerin fiyat artışına uğramadan önce vatandaşın kömür ihtiyacını karşılaması gerektiğini söyleyerek, “Kış ayının yaklaşması ve dolardaki hızlı yükselişle birlikte kömür fiyatları artacaktır. Vatandaşlarımız bu zamanda kömürünü alırsa daha ucuza alacaktır. Kömür alırken de mutlaka odamız üyesi esnaflardan ve 2020 yılı satış belgesi bulunan esnafların tercih edilmesi gerekmektedir” dedi.

KÖMÜR FİYATLARI YÜKSELMEDEN VATANDAŞIN ELİNİ ÇABUK TUTMASI GEREKİYOR

Dolar bazlı alınan kömürlerin kış ayı yaklaşması ile birlikte fiyat yükselmesine uğrayacağını söyleyerek bu zamanda alınacak kömürlerin fiyat olarak daha uyguna geleceğini belirten Keklik, “Birinci sınıf kömür fiyatları şu anda bin 200 lira ancak dolardaki hızlı yükselişle ilgili önümüzdeki günlerde kömür fiyatlarında yükselmeler yaşanabilir. Vatandaşlarımızın zarar etmemesi için elini çabuk tutmasını öneriyoruz.  Esnafımız dolarla aldığı için haliyle esnaf da yüksek fiyattan alacağı için yüksek fiyattan satmak zorunda kalacak. Yine kömür fiyatlarına zam geldiği gibi nakliyeciler de yoğunluktan dolayı fiyat yükseltecek. Yani vatandaş hem kömür alırken yüksek fiyat ödeyecek hem aldığı kömürü nakliye ile taşırken yüksek fiyat ödeyecek” ifadelerine yer verdi.

YAZ AYINDA ALINAN KÖMÜR DAHA KURU VE TEMİZ OLACAKTIR

Yaz ayında alınacak kömürlerin fiyat olarak daha uygun olmasıyla birlikte alınan kömürlerin kuru ve daha temiz olduğu yönünde de bilgilendiren Keklik, “Mevsim olarak şu zamanda alınan kömür aslında daha sağlıklı olacaktır. Şu anda alınan kömür kuru olduğu için daha kaliteli olacaktır. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kömürler ıslanacaktır haliyle bu kömürün sobada yanma şekline de yansıyacaktır. Bu yüzden dolayı da kömürü yaz ayında almanın avantajı daha yüksektir” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI ÜZERİNDEN YAPILAN KAÇAK VE KORSAN KÖMÜR SATIŞLARINA DİKKAT!

Vatandaşları sosyal medya hesapları üzerinden yapılan kaçak ve korsan kömür satışlarına karşı uyaran Keklik, “Vatandaşlarımızın mutlak suretle erken dönemde kömür alıp zarar etmeyeyim derken şu hataya asla düşmesin. Mutlak suretle odamızın üyesi olan ve 2020 yılı satış belge izni olan esnafların tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan kaçak ve korsan satışlara dikkat edilmesi gerekiyor. Sosyal medya üzerinden yapılan satışlarda vatandaşlarımızın riayet etmemesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

HAVA KİRLİLİĞİ İLE DE MÜCADELEMİZ KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Hava kirliliği yönünde de mücadelelerin ilgili kurumlarla görüşülerek yapıldığını söyleyen Keklik, “Denetimler yönünde de ilgili kurumlarla istişareli bir şekilde hava kirliliğinin önüne geçmek için gerekli görüşmeler yapılarak şehrimizin havasını koruma yönünde de çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.  (AHMET ATMACA)