GASKİ’ye su borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırma için son gün son fırsat olduğunu söyleyen GASKİ Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Yapılandırma için süre uzatılmayacak. Yapılandırılıp ödenmeyen borçlar için de faturalar üzerinden faiz oranları hesaplanacaktır” dedi.
GASKİ İL VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE MÜRACAAT ETMEK GEREKİYOR
GASKİ su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için 31 Mart Cuma günü mesai bitimi son gün. 7020 sayılı Torba Yasa kapsamında GASKİ borçlarının yapılandırılması için vatandaşların bugün mesai bitimine kadar GASKİ Genel Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.
İLK TAKSİT ÖDEMESİ İÇİN SON GÜN 31 TEMMUZ
Borçlarını yapılandıran vatandaşların yapılandırma şartlarının bozulmaması için yapması gerekenleri açıklayan Sönmezler, “Yapılandırmadan yararlanan vatandaşların ilk taksitlerini 31 Temmuz 2017 Pazartesi gününe kadar GASKİ veznelerine ödemesi gerekmekte. Yapılandırmalar tercihe göre peşin ya da 6, 9, 12 ve 18 eşit taksite bölünerek yapılabilecek. Ayrıca ödemeler iki ayda bir yapılırken, ilk iki taksitin zamanında ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde 2 defadan fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulacak. Abonelerin yapılan taksitlendirme tablosuna riayet ederek borçlarını, GASKİ veznelerine, PTT gişelerine ve anlaşmalı bankalara ödemeleri mümkündür” açıklamalarında bulundu.
TAKSİTLERİ DEVAM EDENLER YARARLANAMAYACAK
GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, 11.09.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı kanundan faydalanan, ancak 7020 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 27.05.2017 tarihinde taksitleri devam eden borçlular bu kanundan yararlanamayacaklarını ifade etti. Sönmezler, bu tarih itibariyle 6552 sayılı yasadan faydalanmalarına rağmen yapılandırması bozulmuş olan borçların ise yeniden yapılandırılabileceğini vurguladı.
İSTENİLEN BAŞARI YAKALANAMADI
Yapılandırmaların sık sık çıkması yapılandırma başvurularında istenilen rakamlara ulaşılmasını ise büyük oranda engelledi. Yapılandırma yapıp borçlarını ödemeyen vatandaşların sayısı ise Gaziantep’te bir hayli fazla. Yapılandırma yaptıktan sonra borçlarını ödemeyen vatandaşların faiz uygulamasına maruz kalmaması için GASKİ duyarlılık göstererek vatandaşlardan yapılandırılan borçların ödenmesi için duyurularda bulunuyor. AHMET ATMACA