Gazi Ortaokulu, Avrupa Birliği Erasmus Plus stratejik okul ortaklığı kapsamında üç yıldır yürütmekte olduğu ‘Küresel içerikte Avrupa sorumluluğu olarak su’ adlı projenin bugüne kadar yapılan çalışmalarının tanıtımının yapıldığı proje sergisini gerçekleştirdi. Sergi açılışını gerçekleştiren Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Gazi Ortaokulumuz 7 Avrupa ülkesinde bu proje kapsamında yurtdışı öğrenme hareketliliklerini gerçekleştirdiler” dedi.

GAZİ ORTAOKULU FARKINDALIĞA İMZA ATTI

Gazi Ortaokulu ‘Küresel içerikte Avrupa sorumluluğu olarak su’  projesinin ortakları olan İspanya, İtalya, Yunanistan, İzlanda, Bulgaristan, Polonya ve Almanya ile önemli bir farkındalığa imza attı. Gazi Ortaokulu, ‘Küresel içerikte Avrupa sorumluluğu olarak su’ projesi ile suyun hayatta kalabilmek ve yaşamın sürdürülebilmesi için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Gerçekleştirilen sunumlarla Avrupa ülkelerindeki okullarda da su konusunda hassasiyet oluşturuldu.

GAZİ ORTAOKULU 7 AVRUPA ÜLKESİNE PROJELERİNİ TANITTI

Avrupa Birliği projesi kapsamında Gaziantep Şahinbey İlçesi’nde bulunan Gazi Ortaokulu’ndan 40 öğrencinin yöresel kültürlerini aktarmak ve projelerini sunmak için yurt dışına çıkarıldığını söyleyen Tepe, “Avrupa Birliği projeleri sayesinde Avrupa’ya öğrenci ve öğretmenlerimizi gönderebiliyoruz. Aynı şekilde de Avrupalılar da bizim ülkemize gelebiliyorlar. Yaklaşık olarak Gazi Ortaokulu’nda 40 öğrencimiz Avrupa’nın yedi ülkesini gezdi. Bu tür projelerin tüm okullarımızda olmasını istiyoruz. Bu kapsamda da proje hazırlama semineri vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

DEZAVANTAJLI KESİME ÖNCELİK VERİLDİ

Avrupa Projesi kapsamında yurtdışına çıkarılarak farklı kültürlerle buluşturulacak öğrencilerin genellikle dezavantajlı kesimden seçilmeye çalışıldığını aktaran Tepe, “Avrupa projesinden yararlanacak olan öğrenciler içinden özellikle dezavantajlı öğrencileri seçmeye çalıştık. Beklide hayatlarında bir defa bile yurtdışı göremeyecek olan öğrencilerimizi farklı kültürlerle buluşturduk. Avrupa gezilerini katılan bu çocuklarımızın proje tanıtım stantlarını gezerken kendilerini çok geliştirdiklerine şahit oldum. Yedi ülkeyi gezip gören öğrencilerin ister istemez kendilerine olan güvenleri yükseliyor. Gazi Ortaokulumuz öğretmenlerini de öğrencilerimizi de projelerinden dolayı kutluyorum” dedi. AHMET ATMACA