Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de 11 Kasım günü toplu fidan dikimi yapılacağını söyleyerek Gaziantep’in gri şehirler listesinden çıkarılması için çalıştıklarını söyleyen Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Gaziantep’te 130 bin fidan toprakla buluşacak. Gaziantep Türkiye’de en çok fidan dikimi için gönüllü olan şehirler listesinde ilk sırada yer aldı” dedi.

GAZİANTEP’E 130 BİN FİDAN DİKECEĞİZ

Gaziantep’ten gönüllü fidan dikimi için beklenilenden çok daha büyük talep geldiğini söyleyerek Gaziantep’te 130 bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyleyen Karayılan, “Ağaçlandırma çalışmasını çok aşırı önemsiyoruz. Şu anda Türkiye’de gelmiş geçmiş en önemli ağaçlandırma çalışması gerek ülkemizde gerekse de şehrimizde start alıyor. Toplumda çok önemli bir duyarlılık oluştu. Herkesin ağaçlandırma yönünde talepleri vardı. Ülkemiz ne yazık ki her yıl orman yangınlarında binlerce hektar alanı kaybediyor. Bu kaybettiğimiz ormanları milli bir ruhla birbirimize kenetlenerek tekrar telafi edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

GAZİANTEP’İ GRİ ŞEHİRLER LİSTESİNDEN ÇIKARTACAĞIZ

Gaziantep’in gri şehirler listesinde yer aldığını belirterek şehrin gri şehirler listesinden çıkartılması için daha çok fidan dikimine yönelinmesi gerektiğini söyleyen Karayılan, “Özellikle şehrimizin orman alanlarına çok ihtiyacı var.  Bugün Gaziantep iklimi dolayısıyla ne yazık ki gri şehirler listesinde. Bu ağaçlandırma çalışmaları ile biz şehrimizi gri şehirler listesinden kurtarmayı hedefliyoruz. Şehrimize yaklaşık olarak 130 bin fidan dikimi yapılacak. Çok önemli bir rakam bu. Şehrimizden çok büyük oranda talep geldi. Gönüllü fidan dikimi için bu denli talep geleceğini hiç tahmin dahi etmiyorduk. Bu duyarlılıktan dolayı da çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

HEDEF YÜZDE YÜZDÜ TALEP YÜZDE YÜZ 120’YE ULAŞTI

Türkiye genelinde yüzde yüz kapasite ile 11 milyon fidan dikimi hedeflenmesine karşın taleplerin yüzde 120’ye ulaştığını söyleyerek 11 milyon fidanın bittiğini belirten Karayılan, “Orman dikimini sahiplenme ile ilgili proje ilk başladığında beş il içinde ikinci sıradaydık. Bugün Türkiye’de başı çeken il olduk. İl müdürlüğü olarak da 11 Kasım günü tüm personellerimizle bizler de fidan dikiminde yer alacağız. Bol bol ağaç dikeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için ülkemizin geleceği için daha çok fidan dikimi yapmamız gerekiyor. İstiyoruz ki 11 Kasım günü tüm şehir olarak orman alanlarımızda fidan dikelim. Türkiye’de yüzde yüz kapasite ile 11 milyon ağaç dikimi hedeflenirken bugün veriler rakamların yüzde 120’ye ulaştığını gösteriyor. Yani 11 milyon fidan bile yetersiz geldi” dedi. (AHMET ATMACA)