Referandum sürecinde etkin ve yoğun çalışmaları ile ön plana çıkan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın isimleri kulislerde bakanlık adayları arasında geçiyor. 

REFERANDUM BAŞARILARI ETKİLİ OLACAK

AK Parti’de olağanüstü kongre tarihinin kesinleşmesi ile birlikte partiyi 2019 seçimlerine hazırlayacak olan yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı merak konusu oldu.  Yeni kabineye seçilecek olan isimlerde ise referandum sürecinde gösterilen başarılar kriter olarak seçilecek.

KULİSLERDE BAKANLIK İÇİN GÜL’ÜN İSMİ ÖN SIRALARDA

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ ün ismi oluşturulacak yeni kabineye seçilecek isimler arasında baş sıralarda yer alıyor. Genel Sekreter Gül’ün referandum sürecinde sahada aktif olarak yer alması ve referandum sürecinde evet paketinin hazırlanmasında etkin rol alması yeni kabinede bakan olarak görev almasında etkili olacak.

GÜL ADALET BAKANI TAHMİNLERİ ARASINDA

Hukukçu ve siyasetçi olan AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ ün ismi oluşturulacak yeni kabinede Adalet Bakanı olarak seçilecek isimler arasında ön sıralarda yer alıyor. AK Parti’nin referandum sürecinde oluşturulan 18 maddelik kanun değişikliği çalışmalarında en büyük emeği geçen isimlerden birisi de yine Abdülhamit Gül olmuştu.

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN’DA BAKANLIK İÇİN KABİNEDEKİ DÜŞÜNÜLEN İSİMLER ARASINDA

AK Parti Genel Kongresi sonrasında oluşturulacak yeni kabine üyeleri arasında ismi en sık duyulan siyasetçilerden bir diğeri ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan. AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana aktif olarak siyaset yapan ve milletvekilliği yapan Erdoğan’ın ismi de yeni kabinede düşünülen isimler arasında baş sıralarda yer alıyor.

ABDULHAMİT GÜL KİMDİR?

1977 yılında Gaziantep-Nizip’te doğdu. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK’ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. 1999-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Halen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi olup serbest avukatlık yapmaktadır. Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan GÜL’ün; Milli Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı. Siyasi çalışmalarına sırasıyla Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. 2003-2010 tarihlerinde Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 2010-2012 yıllarında Has Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Abdulhamit GÜL, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Ak Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçildi. 7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevi tevdi edildi. 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen GÜL; 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçiminde 25. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’nde yeniden MKYK üyeliğine seçilen Abdulhamit GÜL, 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirilmiştir. Abdulhamit GÜL evli ve üç çocuk babasıdır.

MEHMET ERDOĞAN KİMDİR?

30 Ekim 1956'da Adıyaman Besni'de doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Zeynep'tir. İktisatçı, İş Adamı; Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. AK PARTİ Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Gaziantep MÜSİAD Şube Başkanlığı yaptı. Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreterliği; Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Üyeliği; GAGEV Gaziantep Ekonomisini Güçlendirme Vakfı Başkan Vekilliği, BETEV Vakfı Mütevellisi, GASBAŞ Serbest Dış Ticaret Bölge Kurucu Ortaklığı, Gaziantep Halıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Gaziantep Hisar TV Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Tekstil, halı imalatı, grafik tasarım ve sağlık sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine seçildi. 23 ve 24. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 23. Dönemde İçişleri Komisyonu, KİT Komisyonu; 24. Dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi oldu, 23. Dönemde Türkiye-Moğolistan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. Erdoğan, evli ve 6 çocuk babasıdır. (AHMET ATMACA)