AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile gerçekleştirdiği toplantıda Gaziantep’e yapılacak eğitim yatırımlarını değerlendirdi. Derslik ihtiyaçlarının giderilmesi için Gaziantep’e yapılan yatırımları değerlendiren Erdoğan, “Gaziantep’e Milli Eğitim Bakanlığımız 15 milyon lira bütçe aktardı. Eğitime destekler önümüzdeki dönemde daha da artacak” dedi.

DERSLİK İHTİYACINI YÜZDE 25 RAHATLATACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gaziantep ve Türkiye eğitim sistemi üzerine önemli görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ile gerek ülkemiz gerekse şehrimizin eğitim ve eğitim kurumları üzerine detaylı bir görüşmemiz oldu. Özellikle ders saatlerinin ilk ve ortaöğretimde beş saatten dört saate çekilmesi söz konusu. Böylelikle bu uygulama gerçekleşirse fiziki okul ihtiyaçlarında yüzde 25 rahatlama sağlanacak. Yine öğrencilerin dijital teknoloji ile eğitim almalarına daha fazla imkan tanıyacak” açıklamalarında bulundu.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNE OLAN TALEP ARTTIRILMALI

Bakanlığın Türkiye genelinde okulların ders sayısını düşürerek alanlarında uzmanlaşmaya ve mesleki teknik liselere yönlendirmenin arttırılmasını hedeflediğini söyleyen Erdoğan, “Yine ders müfredatlarında da 16’ya varan ders sayılarını da düşürerek beşe altıya düşürerek öğrencilerin branşlaşmaya gitmesi sağlanmak isteniyor. 16 ders yerine beş altıya çekersek ders sayısını öğrencilerimiz ilgi alanlarında daha hızlı uzmanlaşacak. Öğrencilerimize gereksiz bilgilerin aktarılmasının önüne geçilmesi için hem tavsiyelerde bulunduk hem de bakanlığın bu alanda çalışmalarının olduğunu istişare ettik. Yine mesleki eğitime yönlendirme hususu çok önemli. Meslek liselerine yönlendirme şu anda yüzde 65 seviyelerinde. Biz bunun yüzde yüzün üstüne çıkmasını istiyoruz. Bu konuda bakanımızla görüştük. Özellikle mesleki eğitim alanında Gaziantep başarı almış bir şehir. Ancak mesleki eğitim kurumlarımızın da artması gerekiyor.  Şehrimize baktığımızda da yine en çok öğrenci tercihleri Anadolu Liseleri yönünde gerçekleşmiş. Tercihlerin mesleki teknik liselere yoğunlaştırılması gerekiyor” diye konuştu.

GAZİANTEP’E 15 MİLYON LİRA EĞİTİM BÜTÇESİ AKTARILDI

Derslik ihtiyaçlarının giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının Gaziantep’e 15 milyon lira bütçe aktardığını söyleyerek önümüzdeki dönemde eğitim yatırımlarının daha da artacağına dikkat çeken Erdoğan, “Gaziantep’in derslik ihtiyacını her tamamlasak dahi yeni bir yıla yaklaşık beş bin derslik ihtiyacı ile giriyoruz. Çünkü nüfus artış hızı çok yüksek. Verimli olacaksa eğitim derslik sayısı hızla arttırılır. Gaziantep’e yapılan derslik sayısının iki katı bu dönemde gerçekleşti. Derslik yapma konusunda bir eksikliğimiz yok. Gaziantep’e şu anda yeni eğitim kurumları açılması için derslik ihtiyaçlarının giderilmesi için bakanlık 15 milyon lira para aktardı. Eğitim alanında yapılan bütçe aktarımları bu dönemde yine artarak devam edecek. Bakanlığımız Gaziantep için çok güzel bütçe yatırımları yapıyor” dedi. (AHMET ATMACA)