Gaziantep, gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nin ardından festivalin meyvelerini toplamaya başladı. Avrupa’nın birçok ülkesine Gaziantep kriterlerinde zincir baklava ve lokanta işletmelerinin açılması için tekliflerin geldiğini söyleyen Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Gaziantep’in bu fırsatı değerlendirmesi için oda olarak esnafımıza destek olacağız” dedi.

AVRUPA GAZİANTEPLİ GİRİŞİMCİLERE TALİP

Gastronomi Festivali’nin akabinde Gaziantep’e Avrupa’da birçok ülkeden zincir şubeler açılması için teklifler geldiğini ve Gaziantep’in bu fırsatı değerlendireceğini söyleyen Bayrakçı, “Şehrimizde gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nin çok güzel geri dönüşleri oldu. Uluslararası ülkeler festival sonrasında ciddi olarak şehrimizle ilgilenmeye başladılar. Yabancı ülkelerde Gaziantep’in baklava lokantalarıyla ilgili zincir şubeler açma teklifleri gelmeye başladı. Odamıza bu hususta birçok görüşme talepleri geliyor. Şehrimiz bu fırsatları değerlendirecektir. Bu kapsamda Avrupa ülkelerinde baklava ve lokta üzerine zincir işletmeler açmayı düşünüyoruz. Şehrimize gelen teklifler çok ciddi. Oda olarak da bizler esnafımıza bu hususta öncü olarak desteklerde bulunacağız. Görüşmeler kapsamında gerek şehrimizde Avrupa ülkelerine gidecek esnaflarımız gerekse yabancı ülkelerdeki yatırımcılar tarafından Gaziantep standartlarına uygun işletmeler açabilecek potansiyeller var” açıklamalarında bulundu.

FESTİVAL GAZİANTEP İÇİN YAPILMIŞ EN BÜYÜK YATIRIM

Gastronomi Festivali ile Gaziantep’in dünyadaki başarısının bir kat daha artış gösterdiğini dile getiren Bayrakçı, “Şehrimiz adına yapılan Gastronomi Festivali bu şehre yapılmış en önemli çalışmalarından birisi diyebiliriz. Şehrimiz gastronomi şehriydi ancak bu zamana kadar yurtdışı atılımları olmamıştı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gastronomi Festivalinin ardından dünya Gaziantep’in mutfaktaki başarısını görmeye başladı. Şimdi verilen bu emeklerin gerçekleştirilen festivalin meyvelerini toplama zamanı diyebiliriz. Bu kapsamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

GASTRONOMİ FESTİVALİ BAKLAVA İHRACATLARINA YANSIDI

Gaziantep baklavalarının festival sonrasında ihracat olarak önemli artış gösterdiğini söyleyerek yurtdışına açılacak şubelerden sonra ihracatın kat be kat oranda artış göstereceğini dile getiren Bayramçı, “Gaziantep baklavalarıyla dünyada nam yapmış bir şehir olduğunu herkes bilir. Ancak festivalden sonra şehrimizin baklava ihracatlarında önemli bir artış oldu. Şu anda günlük 2 ton civarında yurtdışına baklava ihracatı gerçekleştiriyoruz. Yapılacak yurtdışı şube açılımlarının ardından baklava ihracatımız kat be kat artacaktır diye düşünüyoruz” diye konuştu. (AHMET ATMACA)