Ekin, '51 bin 320 açık iş talebi alınırken 22 bin 738 kişiyi de kalıcı olarak işe yerleştirdik. Mutluluğumuz kadın ve genç istihdamındaki artıştır” dedi.

Ekin: 2017 YILINDA 22 BİN 732 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılında toplam 22 bin 732 kişinin kalıcı olarak işbaşı yaptırıldığını söyleyen Ekin, “iş bizim için çok önemliydi. İşverenimiz yaşanan olumsuzluklara rağmen açık iş taleplerinde geri kalmamıştır ve denk bir sayıda açık iş talebini bize vermiş durumdadır. İşe yerleştirmeye baktığımızda bu aksayan duruma rağmen çevremizdeki ve bölgemizdeki durumlara bakarak Gaziantep’te geçen sene 20 bin 356 kalıcı işe yerleştirme varken bu yıl 22 bin 732 kişi kalıcı işe yerleştirilmiştir. Bu da hakikaten çok takdire şayan bir sayı. Dolayısıyla eğer Irak’a Suriye’ye daha değişik ülkelere ihracatın yapılmış olması halinde bu sayının daha da yükseklere çıkacağını düşünüyoruz’’ açıklamalarında bulundu.

ENGELLİ HİBE DESTEKLERİ ARTTIRILDI

Engellilere sunulan İŞKUR hibe desteklerinin arttırıldığını söyleyen Ekin, “Engellilerin İŞKUR hibe destekleri 2017 yılında 36 bin TL iken 2018’de 50 bin TL’ye yükseltilmesini dikkate alarak engellilerin de kendi imkanlarıyla iş kurmaları için gereken duyuru ve bilgilendirmelerin yapılması hedeflenmektedir. İŞKUR tarafından düzenlenen aktif iş gücü programlarının etkinliği artırılacaktır. Mevsimlik tarım işçilerine yönelik bir izleme sistemi kurulacak ve bu işçilerin çalışma ve barınma koşulları iyileştirilecek. Bu kapsamda çocuk işçiliğin önüne geçilmeye çalışılacaktır’’ diye konuştu.

ENGELLİ İSTİHDAMINDA HEDEF YÜZDE YÜZ

Engelli vatandaşların istihdama kazandırılması yönünde önemli çalışmaların olduğunu ve engelli istihdamında hedeflerinin yüzde yüz olduğunu söyleyen Ekin, ‘’Her sene olduğu gibi bu sene de engelli istihdam oranlarımız çok iyiydi. Yüzde 90’ların üzerinde istihdam oranımız var. Bu rakam bizi memnun ediyor. 2017 sonu itibariyle 3 bin 805 kişinin çalışması gerekirken 3 bin 494 engelli vatandaşımızı İŞKUR üzerinden yönlendirme yaparak çalıştırdık. Hedefimiz yüzde yüz engelli çalıştırmak’’ ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞAN KADINLARIMIZIN ORANI YÜZDE 18 ARTTI

Kadınların meslek edinmek için önemli müracaatlarda bulunduğunu söyleyen Ekin, “2016-2017 kadın ve erkek çalışan sayılarına baktığımızda kadında yüzde 18’lik bir artış, erkekte yüzde 24’lük bir artış sözkonusu. Toplamda yüzde 52’lik bir artışla meslek edindirme kurslarımızı yükseltmiş durumdayız. Sadece 1 yılda 7 bin 849 kadını meslek edindirme kursuna alarak meslek sahibi ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

ÖZ: GAZİANTEP ÇOĞU İLİN YAPAMADIĞINI BAŞARDI

Gaziantep’te kadın genç ve engelli istihdamında farkındalık yaratıldığını ve çoğu ilin başaramadığını Gaziantep’in başardığını söyleyen İŞKUR Aktif İşgücü Daire Başkanı Volkan Öz, “ gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz öncelikli olmak üzere istihdamı artırmak istiyorduk, Gaziantep üzerinde de görebildiğimiz bu gerçekleştirilmiş. Sayın Bakanımızın da önemli hedeflerinden bir tanesi de bu, 2018'de bunu daha güçlü bir şekilde yapabilmek. ’Türkiye genelinde 2017'de düzenlemiş olduğumuz mesleki eğitim kurslarımızdan yaklaşık 117 bin  vatandaşımız yararlandı.  Bunların yüzde 70'ini kadınlar oluşturuyor’’ dedi.