Gaziantep Lisesi’nin 84. Kuruluş yıl dönümünde lisenin en eski mezunları evinde ziyaret edilerek vefa örneği gösterildi.

GAZİANTEP LİSESİ MEZUNLARI BÜYÜK BİR AİLE

Kuruluşunun 84. Yıl dönümü dolayısı ile açıklamada bulunan Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Dernek Başkanı Mehmet Emin İnce, “Gaziantep Lisesi’nin kuruluşunun bu gün 84’ncü yıldönümü. Gaziantep Lisesi mezunları büyük bir ailedir. Bu büyük aileyi ayakta tutmak için derneğimiz aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1933 yılında Cumhuriyetimizin 10. Yıl dönümünde Gaziantep ziyareti sırasında Gaziantep’in ileri gelenleri ile katıldığı toplantıda şehir için isteklerini sormuş. Gaziantep’in verdiği cevap ise bir lisenin yapılması olmuş. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemin Başbakanı İsmet İnönü’ye postane kanalı ile telgraf çekerek Gaziantep’e Gaziantep Lisesi’nin yapılması talimatını vermiş. 2 Şubat 1933 yılında Gaziantep Lisesi eğitim öğretim hayatına başlamış” dedi.

GAZİANTEP LİSESİ’NİN EN ESKİ MEZUNLARI ZİYARET EDİLDİ

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin İnce ve yönetimi Gaziantep Lisesi’nin en eski mezunlarından Ömer Aydoğan (97) ve eşi Güngör Aydoğan’ı (80) evinde ziyaret ederek vefa örneği gösterdi. Kendilerinin hatırlanması dolayısı ile mutlu olan Ömer Aydoğan ve Güngör Aydoğan şu açıklamalarda bulundu, “Eşim Ömer Aydoğan ve ben Güngör Aydoğan Gaziantep Lisesi mezunuyuz. Eşim Ömer Aydoğan 1938 Gaziantep Lisesi mezunu. Ben de 1954 yılında Gaziantep Lisesi’nden mezun oldum. Eşim Ömer Aydoğan Gaziantep Lisesi’nin en yüksek yaşlı mezunlarından birisi. 97 yaşında olan eşim göğüs cerrahi doktoru olup Fransa’da eğitimini tamamladı. Bu yıl ilk defa Gaziantep Lisesi mezunu olarak aranmaya ve sorulmaya başladık. Gaziantep Lisesi mezunları unutulmasın. Eşim Gaziantep Lisesi’nin en eski ve halen hayatta olan mezunu. Gaziantep Lisesi başarıları ile adını tarihe yazdırmış bir lisedir”. AHMET ATMACA