AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, maske üretiminde Gaziantep’in öncü şehir olduğunu söyleyerek, “Gaziantep, maske üretiminde çok önemli bir görev üstlendi. Maske üretiminde öncü şehiriz. Gaziantep’te günlük 100 bin maske üretim sözü veren firmalarımız bile var. Belediyelerimiz de yine hiç durmadan üretim yapıyor” dedi. Erdoğan, vatandaşların ihtiyacı olan maskelerin, PTT üzerinden ücretsiz olarak dağıtımının yapılacağını da söyleyerek E-devlet üzerinden başvuru yapılması için çağrıda bulundu.

MASKELER VATANDAŞIN KAPISINA KADAR ÜCRETSİZ OLARAK ULAŞTIRILACAK

Coronavirüsle mücadelede en önemli ekipmanlardan birisinin maske olduğunu söyleyerek yeni uygulama ile artık başvuru yapılması durumunda her vatandaşın evine kadar maskelerin ücretsiz olarak ulaştırılacağını dile getiren Erdoğan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Sağlık Bakanlığımızın da çalışmasıyla birlikte içinde bulunduğumuz şu dönemde Coronavirüse karşı alınacak en önemli tedbirlerden birisi olan maske uygulaması için önemli bir adım atıldı. Artık haftalık olarak hanedeki her birey için beş adet maske ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu kapsamda PTT büyük bir sorumluluk üstlenerek başvurulara göre maskeleri haftalık olarak vatandaşın kapısına kadar ulaştıracak. Vatandaşlarımızın şimdi E-Devlet uygulaması üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE 83 MİLYON VATANDAŞINA MASKE DAĞITIYOR

Dünya ülkelerinin şu günlerde sağlık malzemeleri için birbirinin üretimlerini gasp etmesine karşın Türkiye’nin 83 milyon nüfusuna ücretsiz olarak maske dağıtabilecek güçle olduğunu açıklayan Erdoğan, “Dünyada şimdi ülkeler birbirinin sağlık malzemelerini gasp ederek mücadele etmeye çalışırken Türkiye bütün ülkede 83 milyon vatandaşına ücretsiz olarak kapısına kadar ulaştırabiliyor. Bu durum Türkiye’nin Avrupa’dan ve dünyadan bir adım daha önde olduğunun göstergesidir bu” dedi.

MUHALEFET MASKELER ECZALENELERDE DAĞITILSIN DİYOR

Devletin şu dönemde ücretsiz olarak vatandaşın kapısına kadar maske ulaştırma hizmeti bulunmasına karşın muhalefetin bu durumu politikaya çevirdiğini söyleyen Erdoğan, “Devletimizin böyle güzel bir çalışma yaparken üzücü olan şey şu ki maalesef muhalefet bu işe de politikayı bulaştırdılar. Muhalefet bu maskeleri eczaneler dağıtsın diyorlar. Halbuki bu istekleri olmuş olsa insanları eczanelerde nasıl risklerin beklediğini kimse bilmiyor. Tabi ki de bizler muhalefetin bu isteğine asla olumlu yaklaşamayız. Bizler için önemli olan halkın sağlığını koruyabilmektir. Her vatandaşımızın evine kadar maskeler ulaşacak. Yine maskelerin evlere ulaştırılmasında yine sahada gönüllü olarak çalışan öğretmenlerimiz, muhtarlarımız, memurlarımız da destek sunacaklar ve maskeyi vatandaşın evine kadar ulaştıracaktır” ifadelerinde bulundu.

GAZİANTEP MASKE ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’NİN EN İDDİALI ŞEHRİ

Gaziantep’in maske üretiminde Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek Gaziantep’in tek başına Türkiye’nin maske üretiminin çok büyük bir kısmını üretebileceğini söyleyen Erdoğan, “Gaziantep bu dönemde özellikle maske üretiminde çok büyük bir öneme sahip. Şunu diyebilirim ki Gaziantep’te günlük 100 bin maske üretim sözü veren firmamız dahi mevcut. Yine bunun yanında Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve yine gönüllü sanayicilerimizin de üretime destek vermesi ile Türkiye asla maske sorunu yaşamayacaktır. Gaziantep tek başına bile Türkiye’nin çok büyük oranda maske üretimini karşılayacak potansiyele sahiptir” dedi. (AHMET ATMACA)