Karayolları 5. Bölge Müdür Yardımcısı Suat Bağrıaçık Gaziantep’e yapılan yol yatırımlarını değerlendirdi. Özellikle Gaziantep Nizip arasında sıkça yaşanan kazalara sebebiyet veren yol üzerine açıklamalarda bulunan Bağrıaçık, “ Gaziantep Nizip arası risk arz eden yolumuz 2020 yılında tamamlanmış olacak” dedi. 

GAZİANTEP SINIRLARI İÇİNDE TÜM YOL YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Gaziantep sınırları içinde gerçekleştirilen yol çalışmalarından bahseden Bağrıaçık, “Gaziantep ili sınırları içinde toplam proje bedelimiz 1 milyar 915 milyon liradır. Önceki yıllara ait harcamamız 912 milyon lira. 2019 yılı toplam ödeneğimiz 146 milyon lira. Harcamamız ise 131 milyon lira. Yıl içi gerçekleşmemiz yüzde 89 seviyelerindedir.  Şu anda 14 projemizden birisi Gaziantep Kilis arası karayoludur. 44 kilometre uzunluğunda bir yol. 24 kilometresi Gaziantep sınırları içindedir. Yolumuz hemen hemen tamamlanmak üzere. Yine Gaziantep Nizip Birecik yolumuz da çalışmalar devam ediyor. 50 kilometrelik yolun 13 buçuk kilometresi tamamlandı. Kahramanmaraş Nurdağı yolu çalışmalarımız var. 42 kilometrelik bir mesafe. Bunun dışında İslahiye Hassa Kırıkhan yolumuzun şehrimiz sınırları içinde olan hudutlar tamamlandı. Antakya tarafındaki çalışmalar da devam ediyor. Oğuzeli Karkamış yolu çalışmalarımız da yine ödenekler dahilinde devam ediyor” ifadelerinde bulundu. 

GAZİANTEP NİZİP YOLU 2020 YILINDA TAMAMLANACAK

Birçok kazaya sebebiyet veren Gaziantep- Nizip arasındaki yolun yapımının 2020 yılı içinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Bağrıaçık, “Gaziantep Nizip arasındaki yolun tamamını 2020 yılı içinde bitirmeyi planlıyoruz. Nizip Karkamış yolu arası 2019 yılı itibariyle tasfiye edildi. Yolun bugün yeniden ihalesini gerçekleştireceğiz. iki ay gibi bir süre içinde sözleşmeyi imzalayıp Karkamış Nizip arasındaki yolu yapmaya başlayacağız. Ödenekle ilgili bir sıkıntı yok. İşi üstlenen müteahhit tasfiye etmişti bu yüzden yolun yapımı için yeniden ihaleye giriyoruz ve olası bir aksilik çıkmaması durumunda yolun iki ay gibi bir süre içinde yapımına başlanılacak” dedi. (AHMET ATMACA)