Tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa yeniden Bekir Sıtkı Severoğlu seçildi. Derneğin kuruluşundan bu yana hizmet veren Severoğlu, Turizm Derneği’nin projelerinden bahsederek verilen mücadeleleri anlattı.

TURİZM EN ZORLU SÜREÇTEN GEÇİYOR

Gaziantep Turizm Derneği’nin 27 yıldır şehre hizmet verdiğini ve turizmin bu zamana kadar ki en zorlu süreçten geçtiğini söyleyen Severoğlu, “Gaziantep Turizm Derneği 1990 yılında kuruldu ve kuruluşunun üzerinden 27 yıl geçti. 27 yıl önce bu kentte turizmden bahsettiğimizde kimsenin aklı konuşulanları almazdı. 90’a yakın üyemizle birlikte kenti kültürel varlıklarının korunması ve turizmin desteklenmesi için çalışmalara devam ediyoruz. Gaziantep tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir zorluğun içinden geçtiği dönemde turizmi konuşuyoruz. Kentimiz turizmde güvenlik sorunu dolayısı ile zaman zaman bazı sorunlar yaşadı. Turizmde halen istediğimiz noktaya gelemedik” ifadelerine yer verdi.

DÜNYANIN EN İYİSİ GAZİANTEP’TE OLACAK

Dünyadaki en iyi Panorama ve Kahramanlık Müzesi’nin Gaziantep’te yapılacağına dikkat çekerek bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in desteklerinden bahseden Severoğlu, “Panorama Müzesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası’nın da dahil olduğu bir çalışma yürütüyoruz. Gaziantep’te özel müze olarak 12 müzemiz var. Müzeler kenti diye anılıyoruz. Şu anda Gaziantep’e yapılacak Kahramanlık Panoraması ve Gaziantep Savunması Müzesi bu müzelerin toplamından çok daha önemli bir yer alacak. 11 yıldır bu müze için çaba harcıyoruz. Büyükşehir Belediye başkanımız inanılmazı başardı. Dereboyu Caddesinin sağ tarafındaki askeri lojmanların yeri alındı ve burası için proje oluşturuldu. İddia ediyoruz ki dünyadaki en önemli Panorama ve Kahramanlık Müzesi olacak. 24 saat yaşayan bir yer haline gelecek bu müze alanı” dedi.

GAZİANTEP ESKİDEN YILDA BİR FUAR GÖRÜRDÜ

Gaziantep’te turizmin canlanmasında en büyük paylardan birinin de fuar faaliyetlerine bağlanabileceğini söyleyen ve fuarcılık anlamında Gaziantep’e önemli değerler katan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya’ya çalışmalarından dolayı başarı dileyen Severoğlu, “Bu şehir için yıllar önce turizm nasıl hayaldi ise fuar alanı da hayaldi. Bir fuar alanımız vardı ama çay bahçesi şeklinde. Yılda bir fuar görürdük. Bu kent bugün ayda bir yılda on iki tane fuara ev sahipliği yapıyor. Bu konuda Hülya Akkaya’nın da büyük başarıları söz konusudur” ifadelerinde bulundu.

TURİZM DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ

Gaziantep Turizm Derneği 12. Olağan Genel Kurul’nda Başkan Bekir Sıtkı Severoğlu’nun yönetim listesi de belli oldu. Başkan Severoğlu, asil listede kendisi ile birlikte Çiğdem Apa, Tarık Aytekin, Enver Ayşe Tuğsuz, Y. Mete Akcan, Ayşe Kırgız, Orhan Akkaya, Pınar Taşdemir, Sinan Karabağlı ile görev alacak. (AHMET ATMACA)