Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) GAP Yöre Temsil Kurulu Başkanı Soner Bacaksız, Gaziantep’te turizmin hızla yükseldiğini söyleyerek, “Turlarımız yüzde yüzü aştı otellerimiz de yüzde 95 doluluk seviyesinde. Gaziantep hedef koyduğu 5 milyon turist sayısını rahat bir şekilde aşacaktır” dedi.

GAZİANTEP TURİZMDE BÖLGESEL OLARAK YÜKSELİYOR

Göbeklitepe turizm potansiyeli dolayısıyla Gaziantep’in de içinde bulunduğu bölgede yoğun turizm faaliyetleri yaşandığına dikkat çeken Bacaksız, “Bu sene Göbeklitepe senesi olması dolayısıyla bölgesel olarak düşündüğümüzde Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerimiz turizmde bir kazanım içindedir. Bu illeri birbirinden ayırmak mümkün değil. Bu sene gelen turist sayısı geçen yıldan çok daha fazla. Turizmde önemli bir hareketlilik var. Bu yoğunluğun Ramazan ayı başlangıcına kadar sürmesini öngörüyoruz. Bölgemizde otellerimiz, rehberlerimiz ve acentelerimiz olarak gelen turistlere hizmet vermeye çalışıyoruz.  Bu doluluk 2019 yılının özellikle Eylül ve Ekim aylarında da yoğun olarak devam eder diye düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.

TURLAR DOLDU TAŞTI OTELLER DOLMAK ÜZERE

Gaziantep’te turların doluluk oranının yüzde yüz seviyelerini aşarken otellerin de doluluk oranlarının yüzde 95 seviyelerine ulaştığını kaydeden Bacaksız, “Turlarımızın doluluk oranları şu anda yüzde yüz seviyelerinde otellerimizin doluluk oranları ise yüzde 95 seviyelerindedir. Bu rakamlar çok sevindirici. Beklediğimiz hedeflediğimiz turizm potansiyeli için doğru yolda ilerlediğimizi görüyoruz. 5 milyon turist hedefi koyduk bu şehir için. Daha fazlasını da yapmak için tüm sektör temsilcileri çalışıyor” ifadelerinde bulundu.

UÇUŞ SAYISININ ARTTIRILMASI TURİZME KAZANDIRDI

Gaziantep’e yapılan uçuş sayılarının arttırılmasının turizmde önemli gelişmelere ortam hazırladığını vurgulayan Bacaksız, “Yurtdışından gelen uçak sayılarının arttırılması turizmde umutlarımızı ve hedeflerimizi çok daha yükseltti. Bu yıl şehrimize yabancı ülkelerden gelen uçak sayısının yüzde 30 arttığını söyleyebiliriz” dedi. (AHMET ATMACA)