Gaziantep Üniversitesi ile GAZDAŞ eğitim alanında önemli bir işbirliğini hayata geçirdi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Tanju Koçak’ın katılımıyla Gaziantep Üniversitesi Rektörlük Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törenle, doğal gaz alanında imzalanan Eğitim Protokolü, Gaziantep Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Elektrik ve Enerji Bölümünde uygulamaya konulacak.  Protokol 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ve Güz yarıyılından itibaren dört yıl süreyle geçerli olacak.

ÖĞRENCİLERİMİZ SAHADA DA EN İYİ EĞİTİMİ ALACAK

Protokol töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, öğrencileri sanayide etkin olarak kullanabilmek için ara eleman değil aranan elemanları şimdiden yetiştirmek için ortak protokoller imzaladıklarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Gaziantep Üniversitesi özellikle intörn mühendisliği gündeme getirmesiyle Türkiye gündemine oturdu. Arkasından sanayideki ilk kurulmuş olan Meslek Yüksekokulu ile yıldır zaten sanayiyle büyük bir işbirliği içerisinde. Son olarak da güzel bir projeyle GAZDAŞ Bölge Müdürlüğümüzün de bize verdiği destekle enerji alanında çalışan öğrencilerimiz sanayiye giderek bizzat yerinde uygulama yaparak mesleki uygulama alanı içerisinde bir ilk protokolle güzel bir anlaşmaya imza attık. Bu konuda GAZDAŞ Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin sahada iyi deneyim alabilmeleri için büyük destek veriyorlar. Bu proje bir ilk olsun. Bundan sonraki projelerimizde de teorik olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz pratik olarak da sahada en iyi eğitimleri alsınlar ve mezun olduklarında da aranan eleman olsunlar. Bu protokolün hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

ÖĞRENCİLERE 12 HAFTALIK SAHA EĞİTİMİ

Protokol hakkında bilgi veren GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Tanju Koçak eğitimcilerin ve öğrencilerin doğal gaz ile ilgili meslek derslerinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilmesine ve gelişimlerine destek sağlayacağını belirtti. Koçak, “İş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun mesleki eğitimleri verecek ve saha uygulamalarında işe uygun iş kıyafeti ve donanımın teminini sağlayacak.  Öğrencilere Mesleki Uygulama Projesi gibi derslerin uygulaması için 12 hafta süre ile haftada bir gün işyerinin ilgili birimlerinde saha uygulaması imkânı sağlayacak. GAZDAŞ yetkilileri, öğrencilere doğal gazla ilgili derslerin verilmesi ve doğal gaz ile ilgili eğitim alanları oluşturulmasını Yüksekokul yetkilileriyle birlikte yürütecek. Ayrıca eğitimlerin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla teorik ve uygulamalı GAZDAŞ Teknik Eğitim alanlarının kurulması için Yüksekokula gerekli personel, tasarım uygulama, malzeme, ekipman ve donanım desteğini verecek.”

DOĞAL GAZ ALANINDA İNSAN KAYNAĞININ YETİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİ

“GAZDAŞ olarak yaptığımız yatırımlarla Gaziantep bölgesinde doğal gaz dağıtım şebekesinin hızla genişlemesi ve doğal gaz kullanımının her alanda yaygınlaşmasına öncülük ediyoruz” diyen Koçak; “Bölgemizde bu konuda kaydedilen gelişim ile birlikte insan kaynağının yetiştirilmesi de büyük bir önem arz ediyor. Bu sebeple Gaziantep Üniversitesi ile GAZDAŞ’ın imkânları birleştirilerek, Gaziantep Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü bünyesinde öğrencilerinin doğal gaz dağıtım faaliyetlerine uyum ve uygulama becerilerinin geliştirilmesi için bu protokol ile önemli bir adım attık. Şehrimiz, Üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.