Gaziantep’te 09-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gaziantep 2. Kitap Fuarı öncesinde yerel basın ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gaziantep’e kültür ve kongre merkezi müjdesini vererek 2019 yılından önce kongre merkezinin tamamlanacağını söyledi. 

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, GTO, GSO ve GTB destekleriyle 2. Kitap Fuarı, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde yarın başlıyor. Açılacak olan 2. Kitap fuarı öncesinde gerçekleştirilecek fuar etkinlikleri, imza günleri, katılımcı listeleri ve fuarın detayları yerel basın ile paylaşıldı. Basın toplantısına, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken katıldı.

ŞAHİN: GAZİANTEP KÜLTÜR VE MEDENİYET ŞEHRİDİR

Gaziantep’in kültür ve medeniyet şehri olduğuna dikkat çeken Şahin, “Fırsat eşitliği sağlamamız gerekiyor. Dünyadaki değişim ve gelişimi hem ülkemize hem şehrimize aynı anda yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Bu şehir medeniyetin beşiği olan bir şehir.  Bu şehir geçmişine baktığımız zaman bir kültür şehri, medeniyetini kültüründen alan bir şehir. Dolayısıyla bizim şehirler yarışında şehir rekabetini sürdürülebilir kılmamız için 2 milyon kardeşimizi yarınlara hazırlamamız gerekiyor. Çok genç bir nüfusumuz var ve bu bizim zenginliğimiz” açıklamalarında bulundu.

AVM’Yİ YIKIP YERİNE KİTAP KAFE YAPTIK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kitaba ve kültüre büyük önem verdiğini ve bu önemi de şehrin ortasında bulunan AVM’nin yıkılarak yerine kitap kafenin yapılması ile göstermiş olduklarını aktaran Şahin, “Gençlerimizi geleceğe nasıl hazırlayacağız noktasında özellikle kitabın ve kültürün çok önemli bir başlık olduğunu görüyoruz. Şehrin ortasındaki AVM’yi yıkıp yerine kitap kafe yaptık. Bu bizlerin kitaba ve okumaya verdiği değeri gösteriyor. Bu mekânları her noktada çoğaltarak çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaba daha kolay erişmesini sağlayacağız” dedi.

HALİÇ KONGRE MERKEZİ GİBİ MODERN BİR KONGRE MERKEZİMİZ OLACAK

Gaziantep’e kültürel anlamda daha çok hizmet verebilmek için 2019 yılından önce şehre yeni bir kongre merkezi yapılacağını söyleyen Şahin, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanındaki çalışmaları güçlendirerek Kongre Merkezi yapıp bu tür etkinlikleri daha farklı bir yere taşımak istiyoruz. 2019 yılından önce hedefimiz olan Kongre Merkezi’ni başarmış olacağız. Haliç Kongre Merkezi gibi modern yeni bir mekânı halkımıza kazandıracağız. Fuarlarımız ve özellikle kitap fuarında mekân çok önemli. Üniversitemizdeki alan bizim için çok önemli ama belediye olarak çeşitlendirmek ve güçlendirmek istiyoruz. Şehrimizi fuarlar ile bölgenin çekim merkezine dönüştürmek istiyoruz. Artık kültür ve sanat İstanbul’da Ankara’da konuşulmayacak. Anadolu’da Gaziantep’te konuşulacak, kültür ve sanatta bölgenin merkezi olacağız” ifadelerine yer verdi.

 ALAGÖZ: ÜNLÜ YAZAR VE ŞAİRLERİMİZ GAZİANTEP’E GELECEK

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te gerçekleştirilen kitap fuarına 97 bin 200 katılımcının sağlandığını ve bu yıl çok daha fazla kitapseveri bir araya getirerek farkındalık oluşturacaklarını söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Bu yıl 85 yayınevinin katılımıyla düzenlenecek fuarda altı gün süresince 40 kültür etkinliği ve onlarca imza etkinliği düzenlenecektir. Konuklar arasında Ayşe Kulin, Kahraman Tazeoğlu, Canan Tan, Hüsnü Arkan gibi pek çok değerli yazar ve şair bulunuyor” dedi.

(AHMET ATMACA)