16 Nisan Referandum kararı ile 600’e çıkarılan milletvekili sayısının illerin nüfus oranları oranlanması ile Gaziantep’in 12 olan milletvekili sayısı 2 artış ile 14’e yükseltildi. 3 Kasım 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde Gaziantep 14 milletvekili ile Ankara’da temsil edilecek. Gaziantep’in Ankara’da temsil gücünün artışını Gaziantepli milletvekilleri gazetemize değerlendirdi.
ERDOĞAN: GAZİANTEP ANKARA’DA DAHA GÜÇLÜ OLACAK
Milletvekili sayısının 14’e yükseltilmesi ile Gaziantep’in Ankara’da daha güçlü olarak temsil edilebileceğini söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “16 Nisan Referandumu ile Türkiye’nin milletvekili sayısı 600’e çıkarılmıştı. Bu oranı nüfuslara böldüğümüzde Gaziantep 2019 yılında 14 milletvekili çıkaracak. Milletvekili sayımızın 12’den 14’e yükseliyor olması şehrin kalkınması, büyümesi anlamında ciddi bir adımdır. Gaziantep böylelikle Ankara’da daha çok temsil edilecektir. Gaziantep’te nüfusumuz hızla artış gösteriyor. Artan nüfusa bağlı olarak temsil gücünün güçlü tutulması için de milletvekili sayımız arttırıldı. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. 3 Kasım 2019 seçimlerinde Gaziantep seçimlerden 14 milletvekili ile çıkacaktır” dedi.
UZER: BİRİ NÜFUSUN GETİRİSİ BİRİ BİZİM BAŞARIMIZ
Gaziantep’te nüfusun hızla artış göstermiş olması dolayısıyla milletvekili sayısında da artışa gidildiğini belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Milletvekili sayımızın 2 kişi artmış olması şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Gaziantep artık Ankara’da artık daha güçlü temsil edilecek. Bazı illerde bir tane artan milletvekili sayısı şehrimizde iki tane olarak gerçekleşti. Aramıza yeni katılacak olan milletvekili arkadaşlarımız ile şehrimizin her alanda temsilini daha güçlü şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Tahminlerime göre artan iki milletvekilinden birisi nüfusumuza bağlı olarak bir tanesi de hakkımız olduğu için verilecektir” açıklamalarında bulundu.
KOÇER: MİLLETİN TEMSİLİNDE GÜÇLÜ BİR ADIM
Milletvekili sayısındaki genel artış dolayısıyla TÜİK tarafından yapılan nüfus araştırmalarına göre milletvekillerinin belirlendiğini ve bu kapsamda da Gaziantep’e artı iki milletvekili daha verildiğini aktaran AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Yeni anayasada kabul edilen 600 milletvekili sayısıyla Türkiye nüfusu eşleştirildi ve şehrimize de artı iki tane milletvekili kadrosu verildi. Gaziantep nüfus anlamında büyüyor. Nüfusu hızla artan iller arasındayız. Bu anlamda da yeni milletvekillerine ihtiyaç duyuluyordu. 14 milletvekili sayısı şu anki tespitlere göre belirlendi. Her yıl TÜİK’in nüfus hesaplarına göre belirleniyor bu. 2019 yılında yapılacak olan son nüfus sayımına göre Yüksek Seçim Kurulu milletvekili sayısını yeniden gözden geçirecektir. Temsilde adalet adına önemli bir çalışma yapıldı. Şehrin her bölgesinin her ilçesinin daha kolay temsil edilmesi sağlanmış olacak. 14 sayısı şehir adına önemli bir rakamdır. 2019 seçimlerinde 14 milletvekili yine şehrini en iyi şekilde temsil edecektir” ifadelerinde bulundu.
GÖKDAĞ: GAZİANTEP’İN TEMSİLİ DAHA DA GÜÇLENECEK
Gaziantep’te nüfusun çok ciddi bir şekilde artış gösterdiğini ve artışa gidilen milletvekili sayısının Cumhuriyet Halk Partisi’nden çıkarılacağına inandıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, “Gaziantep’in milletvekili sayısı 2019 yılıyla birlikte 2 kişi daha artış gösterecektir. Artan nüfusumuz ve arttırılan milletvekili sayısı ile alakalı olan bir durum söz konusu. Gaziantep’in nüfusu ciddi oranda artış göstermiştir. Gaziantep için sevindirici bir durum. Şehrimiz Ankara’da artık daha güçlü olabilecek diye düşünüyorum. Şehrimizin milletvekili sayısının artması ile beklenilen projelerin hayata geçirilmesi daha da hızlanacak. Milletimizin temsil gücü daha da artacaktır. Gaziantep’e verilecek olan iki milletvekilinin de halk nezdinde CHP kanadından çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
EKİCİ: ARTAN İKİ MİLLETVEKİLİ CHP’NİN HAKKIDIR
Gaziantep’te artan iki milletvekili sayısının Cumhuriyet Halk Partisi’nden çıkarılmaya çalışılacağını söyleyerek Gaziantep’in mecliste daha güçlü olabileceğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “Milletvekili sayısının 600’e çıkarılması ile birlikte Gaziantep’in nüfusu da dikkate alınarak milletvekili sayımız 2 kişi daha artacak. Ben şuna inanıyorum artan iki milletvekili sayısı Cumhuriyet Halk Partisine kısmet olacaktır. Bu kararı verecek olan da tabi yine milletimiz olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi siyasetinde istikrarlı bir şekilde ilerliyor. İktidar olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Milletvekili sayımızın da artması ile birlikte şehrimiz artık mecliste daha güçlü olacaktır” dedi. (AHMET ATMACA)