Gaziantep İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven, Gaziantep’e su ulaştırılması için yapılan çalışmaları değerlendirdi. Seven, Düzbağ Barajı’nın 2018 yılında tamamlanacağını söyleyerek Gaziantep’in su sorununun çözüleceğini belirtti.

GAZİANTEP’TE 16 ADET SU PROJESİ YÜRÜTÜLÜYOR
Kahramanmaraş Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü’nün Gaziantep’te su ile ilgili toplamda 16 adet proje yürüttüğünü ve toplam bedelinin de 2 milyar 361 milyon TL olduğunu söyleyen Devlet Su İşleri 20.Bölge Müdürü Sadullah Seven, “Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğümüz Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş olmak üzere dört ile hizmet sunmaktadır. Gaziantep’te 16 adet projemiz devam ediyor. Beş ihalede büyük su işi, on bir adet de küçük su işimiz bulunuyor. Toplam proje bedelimiz 2 miyar 361 milyon TL, önceki yıllar harcamamız 345 milyon TL, yıl ödeneğimiz 250 milyon TL, harcamamız da 197 milyon TL civarındadır. Şu anda 2017 yılı ödeneğimizin yüzde 79’unu harcamış bulunmaktayız” dedi.
DOĞANPINAR BARAJI TAMAMLANMAK ÜZERE
Barajlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Seven, “Büyük projelerimizden Doğanpınar Barajı tamamlanma aşamasındadır. Kayacık Barajı ihalemiz devam ediyor. Ardıl Barajı ve sulaması bitti. Bu projelerimiz 2017 yılı projeleri içinde tamamlanan projelerimiz arasında. Gaziantep’te B2 Pompa sulaması yüzde 90 aşamasına geldi. Enerji nakil aşamasından sonra bunu da 2017 yılı içinde tamamlayacağız. Klavuzlu 3 ve Klavuzlu 4 sulamalarımız büyük projelerimiz arasında. 24-25 Temmuz’da yer tespitini yapıp çalışmalara başlayacağız” ifadelerinde bulundu.
DÜZBAĞ İÇME SUYU İSALE HATTINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Gaziantep için önem arz eden Düzbağ içme suyu isale hattında çalışmaların yüzde 13 oranında tamamlandığını söyleyen Seven, “Bir diğer konu da Gaziantep’in içme suyunu getiren Düzbağ içme suyu isale hattıdır. Bu çalışmada da yüzde 13 seviyelerine ulaştık. 2018 yılı sonunda Düzbağ Projemiz de tamamlanacaktır. Bunun yanında 7 adet gölet ve sulama projemiz de devam etmektedir. 2018 yılı teklifimizde de Ballıkaya Baraj projesi yaklaşık 125 milyon TL gibi bir yatırım bedeli olacaktır” şeklinde açıklama yaptı. (AHMET ATMACA)