Demokrat Parti eski İl Başkanı rahmetli Sabit Kılıç’ın amcası, Mülkiye başmüfettişi Uğur Kılıç’ın ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper’in babası Türk siyasetçi Mehmet Kılıç, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gaziantep Milletvekilliği ve Cumhuriyet Senatosu Gaziantep Üyeliği de bulunan Kılıç’ın vefatı yakınları ve dostlarını yasa boğdu.

Gaziantep’in önemli isimlerinden Demokrat Parti eski İl Başkanı rahmetli Sabit Kılıç’ın amcası, Mülkiye başmüfettişi Uğur Kılıç’ın ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper’in babası eski Milletvekili Mehmet Kılıç, yaşamını yitirdi. 2 yıldır tedavi gören Kılıç’ın vefatı siyaset camiasını da yasa boğdu. Kılıç’ın cenazesi Pazartesi günü ikindi namazı sonrası Ahmet Hamdi Akseki camiinde kılınan cenaze namazı ile Ankara Gölbaşı Mezarlığında defnedilecek.

Mehmet Kılıç

1930 Kilis doğumludur. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü mezunudur. Mardin İli Savur İlçesi Berti Köyü Öğretmenliği, Gaziantep Ahmet Çelebi Okulu Öğretmenliği ve Müdür Yardımcılığı, Yavuzlar İlkokulu Müdür Yardımcılığı, Köy Okulları Öğretmenliği, Hatay ve Ankara İli İlköğretim Müfettişlikleri, TBMM 3.(XIV) Dönem Gaziantep Milletvekilliği, Cumhuriyet Senatosu Gaziantep Üyeliği (5 Haziran 1977 – 12 Eylül 1980) ile Cumhuriyet Senatosu Başkanlık Divanı Katip Üyeliği ve İdare Amirliği yapmıştır. Evli ve yedi çocuk babasıdır.