Sosyal medyada tıklanma sayısı milyonlara ulaşan Tostçu Erol’un işletme sahibi Mehmet Erol Sorgulu, “Sosyal medyanın gücünü kullanıyoruz. Müşteri yoğunluğu için artık randevu sistemi ile hizmet vereceğiz” dedi.

ALTERNATİF DÖNEM SOSYAL MEDYA

İnsanların yemek kültüründe de artık sosyal medyayı tercih etmesinden dolayı 2010 yılında başlanılan sosyal medya serüveninde rekora koştuklarını söyleyen Tostçu Erol İşletme Sahibi Mehmet Erol Sorgulu, “22 senedir Gaziantep’te tosçu olarak hizmet vermekteyim. Bu mesleğe şu anda Gaziantep’in en ünlü tostçularından biri olanın yanında 7 yaşında çırak olarak başladım. Şu an Tostçu Erol’un işletme sahibiyim. Daha önce Tostçu Mehmet’i işlettim. Tostta sosyal medya serüvenimiz 2010 yılında başladı. Bulunduğumuz bölge itibari ile daha çok bankacı ve muhasebeciler olduğu için artık sabit telefon devri yavaş yavaş kapandı. Bizde alternatif olarak sosyal medyayı devreye koyduk. İşyerimizde bir bilgisayar ile sosyal medya hesapları açarak bu işe başladık. Şu anda sosyal medyanın her türlüsünden vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYANIN FENOMENİ OLDUK

Tostçu Erol’un Gaziantep dışından çok fazla takipçisi olduğunu ve işletmeye gelen her on müşteriden sekizinin sosyal medya aracılığı ile işletmeyi tercih ettiğini anlatan Sorgulu şu açıklamalarda bulundu, “Şehir dışından çok fazla takipçimiz var. Gaziantep dışından gelen misafirlerimiz şehre geldiğinde Tostçu Erol’un tostunu yemeden şehirden gitmiyor. İşletmemize gelen her on kişiden sekizi bizi sosyal medya aracılığı ile tercih ediyor”.

GASTRONOMİYE DESTEK OLUYORUZ

Gastronomi kenti Gaziantep’e Tostçu Erol’un önemli bir ivme kazandırdığını belirten Sorgulu, “Gaziantep gastronomi kentidir. Düşündük gastronomi kentine biz neler katabiliriz diye. Yapmış olduğumuz tostlar da ünlenerek gastronominin büyük bir halkasını oluşturdu. Şehre gelen turist sayısına ufak bir katkımız dahi oluyorsa bu bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

TIKLANMA REKORLARI KIRIYOR

Sosyal medyada tıklanma rekorları kırmak için her geçen gün yenilikler yaptıklarını belirten Sorgulu, “ Sosyal medyadan Tostçu Erol’un tıklanma rekoru milyonlara ulaştı. Youtube’de şu anda 400 bine yakın abonemiz var. Sayı her geçen gün artıyor. Diğer sosyal medya hesaplarımıza yetişmekte büyük zorluk çekiyoruz. Çok fazla takipçimiz var” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜNÜ KULLANIYORUZ

Tostçu Erol’un tercih edilirlikteki en önemli etkenin sosyal medyada kuvvetli olmalarından kaynaklandığını dile getiren Sorgulu, “Çok fazla tercih edilmemizdeki ana kriter sosyal medyanın gücüdür. İnsanlar sosyal medyadan takip etmeyi ve sipariş vermeyi daha çok tercih ediyor. Müşterilerimiz çok yoğun ve bu yüzden Tostçu Erol’un tostunu yemek isteyen tüm müşterilerimiz sırada bekliyor.  Tostunu yedikten sonra her gün onlarca müşterimiz benimle fotoğraf çektirerek sosyal medyada paylaşımda bulunuyor” açıklamalarına yer verdi.

RANDEVU SİSTEMİ İLE HİZMET VERECEK

Müşterilere daha iyi hizmet sunabilmek Tostçu Erol’un randevu sistemine geçeceğini ve müşterilere daha kısa sürede tost ulaştırılacağını aktaran Sorgulu, “Şu anda işyerimiz küçük kaldı. İşyerimizi biraz daha büyütmeyi düşünüyoruz. Kırk kişilik bir aile salonu yapmayı düşünüyoruz. Müşterilere daha iyi hizmet vermek için hastanelerdeki randevu sistemi gibi randevu sistemi oluşturacağız. Müşterilerimiz Tostçu Erol’a gelmeden önce randevusunu alacak ve buraya geldiğinde beş dakika içinde tostunu alacak” ifadelerinde bulundu.

 

TÜRKİYE GENELİNDE BAYİLİKLER VERİLECEK

Türkiye genelinde bayilik vermek için çalışmalar başlattığını söyleyen Sorgulu, “İşyerimizi Gaziantep’te daha büyük bir alana taşıdıktan sonra Türkiye genelinde bayilikler vermeyi düşünüyoruz. Taleplerimiz Türkiye genelinde olduğu için  Türkiye genelinde de bayilikler açmak istiyoruz. Gaziantep’in önemli tarihi yapılarının bulunduğu yerdeyiz. Burayı gezmeye gelen tüm turistler navigasyonu dahi açsa 50 metre 100 metre ilerde Tostçu Erol var diye sistemde geçiyor. Bu da müşteri sayımızı olumlu yönde etkiliyor. Günlük 500’e yakın müşterimiz geliyor ve tostumuzun tadına bakıyor” diye konuştu.

AHMET ATMACA