Proje ile mahalle bakkallarından hayırseverlerin bağışları ile alınan gıda paketleri, Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara ulaştırıldı.

Proje kapsamında Şahinbey ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki bir bakkalı ziyaret eden Vali Davut Gül, tam kapanma döneminde 65 yaş üstündeki vatandaşların evlerinden çıkma kısıtlaması olduğunu ve bu nedenle ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılandığını dile getirerek,  'İçişleri Bakanlığımız,  bütün valiliklere, ihtiyaçların olabildiğince küçük esnaftan, mahalle esnaflarından temin edilmesi talimatını vermişti. Bizler de bu ihtiyaçları hayırseverlerin katkılarıyla mahalle esnafından temin ederek sosyal yardımlaşmada kaydı olan ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.' dedi.

Projenin amacının mahalle esnafına destek olmanı yanında 65 yaş üstü ve maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara sosyal destek sağlamak olduğunu ifade eden Vali Gül,  şu ana kadar 5 bin aileye gıda paketi dağıtıldığını belirterek bütçenin yaklaşık 1,5 milyon lira olduğunu söyledi. 

Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından daha önce de Zimem Defteri projesi hayata geçirilerek dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşların bakkal ve fırınlara olan borçları ödenmişti.