İçişleri Bakanlığı kararı ile yurt genelinde gerçekleştirilen Kontrollü Sosyal Hayat denetimleri kapsamında Gaziantep Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü bir günde rekor denetim ve bilgilendirme denetimi yaparak Gaziantep’te 9 ilçe ve şehir merkezinde toplamda 2 bin 419 işyeri denetledi. Yapılan denetimlere bire bir katıldığını söyleyerek denetimlerin içeriği hakkında bilgi veren Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Sağlıklı toplumun oluşabilmesi için sağlıklı gıda ve güvenilir gıdanın olması şart. Denetimlerimiz tüm hızıyla devam edecek” dedi.

GIDA DENETİMLERİMİZİ KAT BE KAT ARTTIRDIK

Gaziantep Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2014 yılından bu yana hızla arttırılan gıda denetim sayılarını değerlendirerek amaçlarının sağlıklı toplum ve sağlıklı gıda tüketimi olduğunu dile getiren Karayılan, “Sağlıklı toplumun oluşabilmesi için sağlıklı gıda ve güvenilir gıdanın olması şart. Geçmiş dönemlere baktığımızda il müdürlüğü olarak gıda denetimlerimizi kat be kat arttırdık. Sadece Gaziantep’te 2014 yılında bir yıl içinde 8 bin 500 denetim yapılmışken şu anda biz bir günde 2 bin 419 denetim yaptık. Denetimleri eskisi ile kıyaslamak dahi mümkün değil ancak biz buna rağmen durmak yok yola devam diyoruz. Amacımız halkımızın hijyen koşullarında üretimi yapılan gıda ürünlerine ulaşabilmesidir ”ifadelerinde bulundu.

HER VATANDAŞIMIZ BİR ASLINDA BİR DENETÇİ OLMALI

Gıda denetimlerinde kuruma gelen ihbar telefonlarının yanında tüm sosyal medya mecralarından yapılan ihbarların da dikkate alınarak en geç yarım saat içinde denetim ekiplerinin ihbar edilen noktaya ulaşarak gıda denetimlerinde bulunduğunu söyleyen Karayılan, “Denetimlerimiz bu denli çok iyi giderken aslında en büyük destekçimiz de yine halkımız. Halkımızdan isteğimiz Alo 174 Gıda Hattımızın sürekli aranması ve eksik gördükleri noktaları bizlere bildirmeleridir. Her bir tüketicimiz aslında bir gıda denetçisidir bizler için. Vatandaşlardan gelen her şikâyeti değerlendiriyoruz. Gerek hattımızı arayan,  gerek sosyal medya üzerinden ulaşan, gerek BİMER, CİMER üzerinden gelen tüm şikâyetleri değerlendirmeye alıyoruz ve gerekli denetimi anında başlatıyoruz. Covid-19’un başladığı günden bu yana hafta sonları da dahil olmak üzere ekiplerimizle gün içinde üç vardiya şeklide çalışıyoruz. Günün hangi saati olursa olsun gelen ihbar üzerine ambulans hızı kadar olmasa da en kısa süre içinde ihbar gelen noktaya gidip gıda denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yapılan bir ihbarı maksimum yarım saat içinde değerlendiriyoruz” açıklamalarına yer verdi.

23 İDARECİ 655 PERSONEL İLE GAZİANTEP’TE TÜM İLÇELERİMİZ VE ŞEHİR MERKEZİNDE DENETİMDE BULUNDUK

Gaziantep’in tüm ilçeleri, mahalle ve sokaklarında bire bir denetimlerin gerçekleştirildiğini söyleyerek bir günde ulaşılan rekor denetim rakamlarını değerlendiren Karayılan, “Her ilçemizde ayrı ayrı denetimlerde bulunduk. Bu kapsamda dokuz ilçemizde ve şehir merkezimizde gıda denetimleri ve bilgilendirmeleri gerçekleştirdik. Merkezimizde 450 denetimler birlikte dokuz ilçemizde 2 bin 429 denetimi bir gün içinde gerçekleştirdik. Ben de il müdürü olarak bizzat sahada bulundum ve tüm mahallelerimize ara sokaklara dahi giderek denetimlerimizi gerçekleştirdik ve esnafımızı salgın sürecinde hijyen, sosyal mesafe ve maske kullanımı yönünde bilgilendirdik. O gün kurumumuzda 23 idarecimizle birlikte sahada yer aldık. İdarecilerimizin yanında 655 personel sayımızla tamamen sahaya indik. 20 yıldır Gaziantep’e hizmet ediyorum ve bu süreçte 2014 yılından bu yana da İl Müdürü olarak hizmet sunuyorum. Bana verilecek tüm görevlerin ardındayım. Vatandaşlarımızın sağlığı için mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya devam ediyoruz. Bu mevkilerde bulunmanın bir sorumluluğu ve mesuliyeti olduğunu çok iyi biliyoruz bu yüzden çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz denetimlerde yüzde 95 cezai işleme girmedik ve esnafımızı uyardık bilgilendirdik. Ancak insan sağlığını riske atan noktalar da tespit ettiğimizde gerekli cezai işlemleri uygulayıp ürünleri de imha ettik” dedi. (AHMET ATMACA)