Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de bir süreliğine cemaatle kılınmasına ara verilen Cuma Namazı, uzun bir aradan sonra meydanlarda eda edildi.

İl merkezi ve ilçelerde maske, mesafe başta olmak üzere tüm kurallar göz önüne alınarak belirlenen alanlardakılınan ilk Cuma namazına binlerce vatandaş katıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül,  Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kılınan Cuma Namazında vatandaşlarla birlikte saf tuttu.

Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, 'Pandemi süreci boyunca uzun süredir cuma namazları kılınamıyordu. Bu hafta ilk defa Cuma Namazları ile camilerimiz açıldı. Bu kapsamda uygun olan camilerimizin bahçelerinde, uygun olmayan camiler için de yakın açık alanlarda yerler belirlendi. Bunlar vatandaşlarımızla paylaşıldı. Biz de şu anda Gaziantep Üniversitesinin içerisinde sosyal mesafeye uygun olarak maske takarak cuma namazını kıldık. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza iş düşüyor. Sosyal mesafeyi muhafaza ederek, maske takarak ve kişisel hijyenlerinedikkat ederek hayatlarına devam edecekler.' dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de uzun bir aranın ardından hijyen kurallarına uygun olarak cuma namazı kıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.