Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile İçişleri Bakanlığı tarafından Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği düzenlendi.

Bir AVM önündeki yaya geçidinde gerçekleştirilen etkinlikte açıklama yapan Vali Gül,  tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de “Yaya Geçitlerinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla farkındalık etkinliğinin yapıldığını söyledi.

Etkinlikte yaptığı açıklamada yaya geçitlerinde yayalara yol verilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Gül,  “Herhangi bir polisiye tedbir alınmadan sürücülerin yaya geçitlerinde yayaları gördüğü an durup yol vermesi gerekiyor. Bunun için yasal düzenlemeler de yapıldı. Ancak biz istiyoruz ki sürücülerimiz bu konuda kurallara riayet ederek polisiye tedbire gerek kalmadan doğrudan yapsınlar. Bu kapsamda yayalarımıza da görevler düşüyor. Yayalarımız yaya geçidini kullanacak, sürücülerimiz de bu yaya geçitlerini kullanan vatandaşlarımıza yol verecek. Her zaman dediğimiz gibi ‘Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın” ifadelerini kullandı.

Yüz farklı noktada vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte binden fazla personel görev aldı.