Gaziantep’e inşa edilecek olan metro ve Gaziray hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, “Gaziray 2018 yılı sonunda bitmiş olacak. Metro hattımızın ise 2019 yılına kadar faaliyete geçmesini planlıyoruz” dedi.

TOPRAK: GAZİRAY 2018 YILINDA HİZMET VERECEK

Şahinbey Belediye Meclisi’ne katılarak şehre inşa edilecek olan Metro ve Gaziray Projeleri hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve gelir gelmez ilk yaptığı işlerden birisi ulaşım master planını hazırlatmak oldu. Plan tamamlandı. Master planına göre Gaziantep içerisinde iki tane metro hattının şehir nüfusuna uygun olarak yapılabileceği öngörülmüştü. Hattın birisi Şehir Hastanesinden başlayıp Karataş, Güneş Mahallesi, Düztepe, Özdemirbey Mahallesi, Hürriyet Caddesi ve oradan da İstasyon Caddesi’ne kadar devam eden 12 kilometrelik bir alanımız var. Ulaştırma Bakanlığımız da bunu onayladı. İhale yapıldı ve gelecek yıl içinde temeli atılması planlanıyor. Diğer hattımız da yine İstasyon Meydanı’ndan başlayıp Ordu Caddesi, Üniversite Bulvarı ve Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi’ne kadar giden bir hat” açıklamalarına yer verdi.

YATIRIMIN DEĞERİ 1 KATRİLYON

Gaziray ve metronun 1 katrilyonluk yatırım değeri bulunduğunu belirten Toprak, “En hızlı başlayacak metro hattımız Küsget’ten başlayıp Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar devam eden Gaziray Projesidir. Gaziray’da bir metro hattıdır. İstasyon Meydanı’ndan başlayıp stadyuma kadar olan kısım yeraltından gidilecek. Şehir merkezlerinde demiryolları rayları toplatıldı. Yaklaşık 1 katrilyonluk bir yatırım. Gaziray 2018 yılı sonunda bitmiş olacak. Metro hattımızın ise 2019 yılına kadar faaliyete geçmesini planlıyoruz” diye konuştu.

ŞEHİDİN İSMİ HEP YAŞAYACAK

Şahinbey Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşim toplantısını gerçekleştirdi. 13 maddenin görüşülerek oy birliği ile kabul edildiği meclise Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel başkanlık yaptı. Şehidine sahip çıkan Şahinbey Belediye Meclis üyeleri, kararı oy birliği ile kabul ederek şehidin amcası İbrahim Halil Sünnüoğlu’na parka şehit yeğeni Jandarma Er Onur Sünnüoğlu’nun isminin verildiğine dair belge takdim etti. Şehit Jandarma Er Onur Sünnüoğlu’nun ismi Cabi Mahallesi Koç Mustafa Sokak ve Devlip Sokak kesişiminde bulunan parkta yaşayacak.

(AHMET ATMACA)