Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ eğitimleri 18 ilde yaklaşık 1400 kadının katılımıyla başladı.

 

Proje kapsamında başlayan eğitimler kapsamında Gaziantep Sanayi Odası’nda da Eğitmen Ahmet Fahri Yener katılımcılara android uygulama geliştirme konusunda eğitim verdi.

TOBB, Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun kadınlara mobil teknoloji eğitimi vermek için başlattığı Geleceği Yazan Kadınlar isimli projenin birinci aşama eğitimleri 10-11 Haziran’da gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamındaki eğitimlere, yapılan sınavlarda başarılı olan, Türkiye’nin 18 ilinde yaklaşık 1400 kadın katılıyor. Eğitimlere katılacak kadınların, sürecin sonunda, teknoloji sektöründe çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikirlerini hayata geçirmek için gerekli becerileri kazanmaları hedefleniyor.

'Geleceği Yazan Kadınlar' projesi için başvurular internet üzerinden alındı. Gaziantep’in de içinde olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Karabük, Kayseri, Diyarbakır, Adana, Antalya, Eskişehir, Trabzon, Elazığ, Samsun, Aydın, Denizli, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 18 ilde eğitimler 9 Temmuz'da tamamlanacak.

Kadınlar daha sonra, Turkcell'in teknik danışmanlığında projeler üretecek. Katılımcılar önce eğitim aldıkları illerde projelerini sunacak ve her ilin birinci ekibi belirlenerek İstanbul'da düzenlenecek finale katılacak.

Finalistler İstanbul'da TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Sayın Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Sayın Evrim Aras'ın da olduğu büyük jüriye sunum yapacak.