Çiftçiler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyleyen Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Geçen yıl Gaziantep’te 152 çiftçimiz bu hibeden yararlandı bu yıl hedef bin kişi” dedi.

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK SUNUYORUZ

Kırsalda genç nüfusun istihdamına kakı kapsamında proje üretildiğini dile getiren Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmes​i Hakkında Tebliğ 31 Mart 2017 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlığımızca yapılacak olan bu desteklemenin amacı tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesini sağlamaktır” diye konuştu.

30 BİN TL’YE KADAR DESTEK İMKANI

Genç çiftçilere bir çok alanda 30 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacağını dile getiren Karayılan, “Hibe projesi ile kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL'ye kadar hibe ödemesi yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

SON GÜN 8 MAYIS

Genç çiftçi desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin yapması gerekenleri açıklayan Karayılan, “Başvurular, 7 Nisan 2017 tarihinde başlayacak olup başvuru 8 Mayıs 2017 tarihinde sona erecektir. Genç çiftçilerimiz başvurularını https://gencciftci.tarim.gov.tr/ internet adresinden yapması gerekiyor, sonrasında ise alınan çıktılar ve eki belgeler ile birlikte ilçe müdürlüklerine bizzat iletmeleri gerekli” dedi.

GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRETSİN İSTİYORUZ

Genç çiftçilere destek kapsamında verilen hibeleri açıklayan Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Biz bu desteği çok önemsiyoruz ve projenin her zaman arkasında duruyoruz. Geçen sene Gaziantep’te 8 binin üzerinde genç çiftçi başvurusu olmuştu ve biz yaklaşık 152 genç çiftçimize destek sunmuştuk. Keşke bu yıl bin 500 genç çiftçimize verebilsek. Sigortası olmayan eşinin de sigortası olmayan bu insanların kendi evlerinin altında, ahırlarında hibe olarak 6 tane büyükbaş hayvan veriyoruz, 30 tane küçükbaş hayvan veriyoruz, tavukçulukta 500 tane tavuk veriyoruz, meyve bahçelerinde 10’ar dekar meyve bahçesi desteği sunuyoruz. Şu istiyoruz köyde olanlar yine kendi ürettikleri ürünleri üretmeye devam etsinler onları yesinler. Kendi ürettikleri ürünleri de insanımıza yedirsinler. Bir evin altında altı tane büyükbaş hayvan verildiği zaman çiftçi kendi geçimini sağlar” ifadelerine yer verdi.

HEDEF BİN GENÇ ÇİFTÇİYE DESTEK

Gaziantep’te geçtiğimiz yıl toplamda 152 genç çiftçiye destek sunulduğunu bu rakamın bu yıl daha çok arttırılarak genç çiftçilerin desteklenmek istendiğini belirten Karayılan, “Geçen yıl toplam 152 çiftçimiz bu destekten Gaziantep’te yararlandı hedefimiz bu yıl Gaziantep’te bin kişiye ulaşmak. Daha çok genç çiftçimizin şehrimizde destek alması için de önemli çalışmalarımız var” dedi. (AHMET ATMACA)