Özel Gaziantep Sempati Anadolu ve Fen Lisesi, içinde bulunulan İtfaiye Haftası dolayısıyla gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Olası doğa olaylarının da anlatıldığı tatbikat başarı ile tamamlanırken tatbikat kapsamında okuldaki tüm öğrenciler iki dakika gibi kısa bir sürede toplanma alanına konuşlandırıldılar.

DOĞAL OLAYLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan depremin ardından Özel Gaziantep Sempati Anadolu ve Fen Lisesi, okulda gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Deprem tehlikesine karşı hem teorik hem uygulamalı eğitimler verilerek öğrenci ve öğretmenler konu hakkında bilgilendirildi. Öğrencilere olası deprem, yangın ve afetlerde ilk yapılması gerekenler ve müdahale yöntemlerinin anlatıldığı seminerin ardından uygulamalı olarak tatbikata geçildi.

TATBİKAT BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken olan bir faciada okulda bulunan öğretmen ve yöneticilerin okulu ve derslikleri terk etmeden tüm öğrencileri iki dakika gibi kısa sürede toplanma alanına konuşlandırmaları sağlandı. Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatta öğrenciler ve öğretmenler olası doğa olaylarına karşı alınması gerekenleri uygulamalı olarak öğrenirken konu hakkında da duyarlılık oluşturdular. (AHMET ATMACA)