Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve KOSGEB Gaziantep işbirliğinde kurulan kısa adı GETHAM olan Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleri ile açıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Program Otoritesi olduğu, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü ile Gaziantep Ticaret Odası proje ortaklığında kurulan GETHAM’ın resmi açılış töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

GETHAM’ın Gaziantep KÜSGET Bölgesindeki hizmet binasında gerçekleştirilen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt, Gaziantep Milletvekilleri, Belediye Başkanları, çok sayıda davetli ve GTO üyesi de katılım sağladı.

Konuşmaların ardından Bakan Varank ve beraberindeki heyet Merkezde incelemelerde bulundu.

VARANK :GETHAM, Gaziantep ve bölge illerinin Ar-Ge, inovasyon ve tasarım üssü olmasına hizmet edecek.

Törende yaptığı konuşmada GETHAM’ın Gaziantep ve bölge illerinin Ar-Ge, inovasyon ve tasarım üssü olmasına hizmet edeceğini söyleyen Bakan Varank, merkezden deri, mücevher-aksesuar ve elektronik devreler üreten KOBİ’lerin yararlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Bakan Varank şöyle devam etti: “Girişimci ve KOBİ’lerin ortak kullanımı için; tasarım ve modelleme ekipmanları, deri ve aksesuar üretimi için gerekli makineler temin edildi. Firmalarımız son teknoloji ürünü bu donanımdan faydalanarak; tasarım, modelleme ve üretim yapabilmekte, ürünlerini test edebilmektedir. Merkez faaliyetleri sadece Gaziantep’le sınırlı kalmayacaktır. Burada başlattığımız yenilikçilik hamlesi; bölge illerini de kapsayacak şekilde genişletilecektir.”

Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki mali işbirliği kapsamında uygulanan Rekabetçi Sektörler Programının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütüldüğünü belirten Varank, “Bu Programla, pek çok farklı sektörde, büyük ölçekli projelere mali destek sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. 2007-2013’ü kapsayan ilk dönemde 550 milyon Avro kaynak sağladık, 2014-2020 döneminde ise 302 milyon Avro tutarında bir fonla yeni projelere devam edeceğiz” dedi.

YILDIRIM: Gaziantep Ticaret Odası adına gurur duyuyorum

Böyle bir merkezin şehre kazandırılmasına katkı sundukları için GTO adına gurur duyduğunu belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Bu gururu birlikte yaşadığımız ve bu eseri Gaziantep’e kazandırma yolunda birlikte çalıştığımız çok değerli ve özverili kurumlarımız var. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza olmak üzere Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonuna, KOSGEB Başkanımıza, İl Müdürümüze ve Merkezin hayata geçirilme dönemi boyunca emeği geçen tüm Gaziantep Ticaret Odası Başkanları ile  Yönetim Kurulu üyelerine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Bundan sonrasında bu gururu tüm şehir, tüm iş dünyası, tüm bölge olarak hep beraber yaşayalım istiyorum” diyen Yıldırım bunun için Gaziantepli firmaları merkezden hizmet almaya davet etti.

Siz sadece hayalinizi alın gelin

Firmalara GETHAM KOBİ’lerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor, siz sadece hayalinizi alın gelin diye seslen Yıldırım, “Bu kapıdan fikriyle içeri giren bir girişimci aynı kapıdan ürünüyle, markasıyla, güçlü bir network  ile çıkabilme şansına sahip. Lütfen bu şansı kullanın” dedi.

GETHAM’dan hizmet alan firmaların KOSGEB’den özel destek alacağını belirten Yıldırım, GETHAM’dan alınan hizmet bedelinin yüzde 60’ına kadarını KOSGEB tarafından karşılandığını belirtti.

Yıldırım, “Merkezimizle ilgili önümüzdeki hedefimiz ise GETHAM’ı  Bakanlığımızın 5746 sayılı kanun kapsamında desteklediği bir Tasarım Merkezi haline getirmek” dedi.

UZKURT: GETHAM, KOBİ’lerimize yeni bir vizyon kazandıracak ve onları daha rekabetçi hale getirecek

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ise yaptığı konuşmada, GETHAM’ın KOBİ’lere yeni bir vizyon kazandıracağının ve daha rekabetçi hale getireceğinin altını çizdi.

Prof. Uzkurt, “GETHAM projesinde olduğu gibi KOSGEB olarak KOBİ’lerimizi daha da güçlendirmek ve onları katma değerli ve Teknolojik ürünleri ile yurtdışına açmak vizyonuyla her geçen gün yeni proje ve programları yürürlüğe koyuyoruz. Bu çerçevede ekonomik büyümenin tabana yayılması ve gerçek bir refah oluşturulması için KOBİ’lerin başarılı bir kimliğe sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle KOBİ’lerimizi sadece ekonomimizin değil, toplumumuzun da temel dinamikleri olarak görüyoruz” dedi.