Gönül Kütüphanesi (sesli kütüphane) ile görme engelli vatandaşlar istediği kitabın okumasını da sağlayabilecek.

GÖNÜL KÜTÜPHANESİ’Nİ VALİ YERLİKAYA AÇTI

Gazikent Gençlik Merkezi’nde hizmete giren Gönül Kütüphanesi’nin açılışını Vali Ali Yerlikaya gerçekleştirdi. 55. Yılında Avrupa’daki Türkler fotoğraf sergisi, göç hikayeleri, belgesel film gösterimi ve video enslasyonu’nun gerçekleştirildiği etkinlikte görme engelli çocuklar katılımcılara müzik şöleni de yaşattı.Görme engelli öğrencilerin koro halinde sunduğu müzik şölenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’den tam not geldi.

VALİ YERLİKAYA TEKNOLOJİK DESTEK İSTEDİ

Vali Yerlikaya, ‘Gönül Kütüphanesi Projesi’ kapsamında görme engelli çocuklarla birlikte elektronik ortamda kulaklıklarla birlikte birçok ünlü ismin okudu kitapları dinledi. Görme engelli çocukların bilgisayara bağımlı kalmadan günün her anında kütüphanesini cebinde taşıması için elektronik destek sözü veren Vali Yerlikaya, görme engelli çocukları sevindirdi.

DEMİR: “GAZİANTEP TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ”

Gaziantep’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da lokomotif görevler üstlenen bir şehir olduğunu söyleyen Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “İnsanlar sevdikleri şeylerle meşgul olmayı severler. En çok severek öğrenirler.  Çünkü ülkemizin moral kalesi kuşatma altında tutulmaktadır. Bizi üzmek isteyene, inadına zurna! Gençlik zapturapt altındadır. Gençliğe çağına göre yaşamak, yeni ufuklar açmak, doğu-batı kültürlerine ve muasır teknolojilere tam uyum gerek. Biliyoruz ki, ecdadımız çağın trenini kaçırmakla istasyonda kaldı. Sarayın içine bakmaktan, dışına bigâne kaldı. Oysa bir zamanlar bilimde de, teknolojide de dünyaya hükümrandı.   Her şey oradan başlıyor.  Ağaç yaşken eğiliyor. Yeniye, yeniliğe kavuşabilmemizin yegane çaresi gençlik. Gençlerimize yeni ufuklar sunmak, keşfettikleri alanı büyütmek boynumuzun borcu.  Gaziantep Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun her alanda lokomotifi. Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı. Çünkü kültürlerin muazzam karışımı. Tıpkı zengin bir sofra gibi, içinde bin bir çeşit yemişi barındıran bir aşure gibi Gaziantep. Kültürler tanımak insaniyetimizin kotasını artırır. “Çağınıza göre yaşayınız” hadisi şerifine binaen, çağın bütün imkânlarından haberdar bir gençlik tasavvur ediyoruz. Öyle bir gençlik ki; öz geleneğinden ve damarlarından köklensin, bilimle ve teknolojiyle gövdelensin, sanatla ve sporla da dallansın, çiçeklensin istiyoruz” dedi.

 

HER ALANDA PROJE ÜRETİYORUZ

 

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü olarak sadece spor alanında değil sosyal ve kültürel alanda da projelere imza attıklarını söyleyen Demir, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sadece spor alanında değil, sosyal ve kültürel alanda da birçok faaliyete ve projelere imza atmaktayız. Bugünde buna yenilerini eklemek üzere burada bulunmaktayız. Gaziantep’te toplam 35 bin üyeye sahip Gençlik Merkezlerimizle gençlerimizin boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmelerini sağlamaktayız. Merkezlerimizin üyesi olan engelli bireylerimizi de düşünerek onlar için  ‘Gönül Kütüphanesi’ projemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu projemizden kısaca bahsedecek olursak; Gençlik Merkezimizden faydalanan Görme Engelli öğrencilerimizin kitap okumasını kolaylaştıracak donanıma sahip bir alan içerisine ilk etapta 6 adet bilgisayar ve müştemilatlarından oluşan sesli bir kütüphane oluşturduk. Böylelikle Görme Engelli öğrencilerimizin kitap okuması adına bir nebze de olsa kolaylık sağlayacağız. Tanıtımını gerçekleştireceğimiz bir diğer projemiz ise; Ensar muhacir birliktelikleri çerçevesinde ‘Takımını Kurda Gel’ projesidir” ifadelerine yer verdi.

 

SAVAŞIN İZİNİ SPOR İLE SİLİYORUZ

Suriyeli vatandaşlarda savaşın psikolojik etkisini silmek içi sporu araç olarak değerlendirdiklerini söyleyen Demir, “Nizip ilçemizde yer alan Konteynır ve Çadır Kent’te yaşayan Suriyeli mültecilerin sosyal hayata adaptasyonu ve toplumla olan entegrasyonlarını en iyi şekilde sağlamanın temel amaçlarından biri de spordur. Bu sebeple Suriyeli kardeşlerimizi savaş koşullarının oluşturduğu tahribattan bir nebze olsun uzaklaştırmak için, sporu araç olarak kullanıyoruz. Bu kardeşlerimizin sosyal hayata uyumlarını sağlamak ve bir nebze olsun psikolojik destekte bulunmak amacı ile; Voleybol, Basketbol, Futbol ve Masa Tenisi branşlarında spor yapmasını sağlıyoruz. Böylelikle Suriye kardeşlerimizi sporla hayata adapte etmeye çalışıyoruz. Son olarak ise dışarıda gördüğünüz sergimizden biraz bahsetmek istiyorum. Bu sergimizde Türkiye’den Avrupa’ya göçün 55 yılı münasebetiyle hazırlanmıştır. Fotoğrafların tamamı o gün çekilmiştir. Türklerin Avrupa serüveni bundan 55 yıl önce Almanya ile imzalanan Türk İşgücü Anlaşması ile başladı.  Ancak binlerce işçinin dönecekleri günün hayaliyle çıktığı bu yolculuk, sadece Almanya ile sınırlı kalmadı, zaman içinde Avusturya, Belçika, Hollanda ve Fransa’yı da içine aldı. Memleketlerini, ailelerini arkalarında bırakıp çalışmaya giden Türkler, 55 yıl içinde orada yeni hayatlar kurdu. İlk zamanlarda sayısı binlerle ifade edilen Türk nüfusu şimdi milyonları buldu. İşte bu ‘Göç Sergisi’ de bu gurbet hikâyesini fotoğraflarla anlatıyor” açıklamalarına yer verdi.