Şehrin derslik sorununu çözmek için hayırseverlere çağrıda bulunan Vali Gül, Gaziantep’e okul ve sosyal tesis yaptıran hayırseverleri ziyaret ederek görüşmelerde bulunuyor.

VALİ GÜL VE EŞİ GÜLDEN GÜL HAYIRSEVERLERİ BİR BİR ZİYARET EDİYOR

Gaziantep’in eğitim başarısını yükseltmek konusunda kararlı girişimlerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül ve Eşi Gülden Gül, Gaziantep’e okul ve sosyal tesisler yaptırarak şehrin gelişimine katkı sunan tüm hayırseverleri bir bir ziyaret ederek gönül kazanmaya devam ediyor. Vali Gül ve Eşi Gülden Gül, toplumsal duyarlılığa dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri bu ziyaretlere Nurel-Enver Taner çiftçi ile başladı. Nurel-Enver Taner çifti Gaziantep’te hem ortaokul hem de bir olgunlaşma enstitüsü kurarak binlerce gencin geleceğine dokunan hayırsever bir çift.

VALİ GÜL’ÜN ANLAMLI ZİYARETLERİ ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Eşi Gülden Gül, Gaziantep’in eğitim sorununu çözmek için bulundukları her ortamda yeni okulların ve sosyal tesislerin yapılması hususunda hayırseverlere çağrıda bulunuyorlar.

GAZİANTEP’İN TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇMESİ İÇİN 100 YENİ OKULA İHTİYAÇ VAR

Vali Gül,  gerçekleştirdiği tüm basın toplantılarında da şehrin 100 yeni okula ihtiyacı olduğunu 100 yeni okulun 2019 yılı içinde inşa edilmesi ile eğitimde önemli bir sorunun aşılmış olacağını belirtiyor. Tüm Türkiye’de 2019 yılı sonuna kadar geçilmesi planlanan tekli eğitim sistemi için Gaziantep’te 100 okulun inşa edilmesi ile derslik sorunu çözüleceğinden dolayı tekli eğitim sistemine geçiş sağlanabilecek.

HER MAHALLENİN OKULU OLMASI İÇİN

Gaziantep Valisi Davut Gül, geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Gaziantep ziyaretlerinde şehrin yeni okullara ihtiyacı olduğunu ancak okul yapılması için yer sorunu yaşandığını dile getirmişti. İhtiyacın dile getirilmesi ile okul sorununun çözülmesi için ilk adım Vali Gül’ün çabalarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelmişti. Bakanlık Gaziantep’te kamu kurumlarına ait araziler üzerinde değiş tokuş usulüyle okul yapımına gidilebileceğini belirtmişti.

VALİ GÜL’ÜN ÇAĞRISINA DUYARLILIK BEKLENİYOR

Vali Gül’ün eğitimdeki duyarlılığına hayırsever vatandaşlarda destek gelirse 2019 yılı içinde Gaziantep’in okul sorununun çözülmesi için büyük bir adım atılmış olacak.  AHMET ATMACA